Σαρακοστή κοντή γιορτή
Partly cloudy
18°C
 

Πολύχρωμος… Δακτύλιος

Μια κίνηση που σκοπεύει να βάλει κυριολεκτικά χρώμα στην καθημερινότητα των Αθηναίων ετοιμάζει το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Η αλλαγή έχει να κάνει με τα μέτρα του Δακτυλίου και το ποιά οχήματα επιτρέπεται να διασχίζουν τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης τις ημέρες της εβδομάδας. Αντί για το ως τώρα ισχύον μέτρο των μονών και ζυγών αριθμών κυκλοφορίας των οχημάτων, ο νέος κανόνας θα έχει ως μοναδικό κριτήριο το χρώμα τους. Συγκεκριμένα, απο τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα στο εξής θα επιτρέπεται η πρόσβαση στον Δακτύλιο μόνο στα οχήματα άσπρου χρώματος και αντιστοίχως:

  • απο Τρίτη 4 Νοεμβρίου και κάθε Τρίτη: οχήματα κίτρινου χρώματος (πλην Ταξί)
  • απο Τετάρτη 5 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη: οχήματα κόκκινου χρώματος
  • απο Πέμπτη 6 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη: οχήματα μαύρου χρώματος
  • απο Παρασκευή 7 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή: οχήματα πράσινου χρώματος
  • απο Σάββατο 8 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο: οχήματα μπλε χρώματος
  • απο Κυριακή 9 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή: πολύχρωμα οχήματα

Για τα Ταξί θα ισχύσει ειδική ρύθμιση που θα θέτει ως κριτήριο την απόχρωση του κίτρινου χρώματος που έχει το κάθε αυτοκίνητο. Τα υπόλοιπα επαγγελματικά οχήματα δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα πώς και εφόσον θα επηρεαστούν από τις νέες ρυθμίσεις.

Όσοι οδηγοί δεν είναι σίγουροι σε ποια απο τις παραπάνω κατηγορίες ανήκει το αυτοκίνητό τους μπορούν να συμβουλεύονται την ανοιχτή γραμμή του Υπουργείου που θα λειτουργήσει για αυτόν τον σκοπό, υπό τις οδηγίες του κυρίου Μιχάλη Αρφαρά, καθηγητή Εικαστικών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.