Μην παραχαράσσετε
Cloudy
6°C
 

Μάθημα «10 τρόποι που μας κατέστρεψε η Αθήνα» εντάσσεται από του χρόνου στα σχολεία της Μακεδονίας

d0b1451cb0c0321e8ac773106daa6b80_xlΈνα νέο μάθημα θα έχουν την ευκαιρία να διδάσκονται από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές της Μακεδονίας. Κι αυτό, γιατί όπως ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του πρωθυπουργού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, από του χρόνου στην ύλη θα υπάρχουν για τους μαθητές του δημοτικού και γυμνασίου δέκα ώρες της ύλης «10 τρόποι που μας κατέστρεψε η Αθήνα».

Στο συγκεκριμένο μάθημα, τη συγγραφή του οποίου ανέλαβε ο Κώστας Ζουράρις, οι νεαροί Μακεδόνες θα ενημερώνονται για όλες τις φορές που η πρωτεύουσα βρήκε τον τρόπο να αδικήσει τη συμπρωτεύουσα και τις άλλες πόλεις του Βορρά, σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και αθλητικό επίπεδο. Ακόμη, θα στοχοποιούνται συγκεκριμένοι υπεύθυνοι και θα διδάσκονται τρόποι αντίστασης στο κατεστημένο της Αθήνας. Τέλος, θα υπάρξουν και σεμινάρια για τη χρήση του μετρό, όταν αυτό επιτέλους ολοκληρωθεί.

Με την ολοκλήρωση κάθε μαθητικής σεζόν, τμήματα από σχολεία της Μακεδονίας θα κατεβαίνουν με εκδρομές στην Αθήνα, όπου και θα εκπαιδεύονται στην διοργάνωση συλλαλητηρίων μπροστά στην Βουλή, ενώ θα εισβάλλουν και σε γήπεδα και αγωνιστικούς χώρους, διεκδικώντας το δίκαιο των ομάδων τους.

Πάντως, δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί η υιοθέτηση του άσματος «Μακεδονία ξακουστή» ως επίσημος ύμνος της περιοχής.