2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly sunny
7°C
 

Καπέλα θα φορούν υποχρεωτικά στις συναυλίες οι άνδρες άνω του 1,70 με φαλάκρα

Οριστική λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών έρχεται να δώσει το υπουργείο Πολιτισμού, με απόφαση του που καθιστά υποχρεωτικό το καπέλο στις συναυλίες για τους άνδρες με φαλάκρα και ύψος άνω του 1,70.

«Πρόκεται για μια κίνηση που απαντάει άμεσα στα προβλήματα του συναυλιακού κοινού της χώρας μας, το οποίο επί δεκαετίες δεν είχε άλλη επιλογή από το να παρακολουθεί καθόλη τη διάρκεια της συναυλίας τις ελλείψεις τριχοφυίας στα κεφάλια των μπροστινών. Αυτό σήμερα παίρνει τέλος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ειδικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού του υπουργείου, Αριστοτέλης (Αρίστος) Καραμάνος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, το μέτρο θα ισχύσει και για όσους διαθέτουν σχετικά μικρή αραίωση στο πίσω μέρος της κεφαλής, με προϋπόθεση να είναι ορατό το δέρμα του κεφαλιού από απόσταση ενός ή δύο μέτρων. Όσον αφορά στο ύψος, θα λαμβάνεται υπόψη αυτό που αναγράφεται στην αστυνομική ταυτότητα του ανδρός.

Αναλυτές εκτιμούν πως τα δύο παραπάνω στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα πως πάνω από 7 στους 10 άνδρες με ηλικία μεγαλύτερη των 25 ετών θα επηρεαστούν από το μέτρο. Οι εν λόγω φαλακροί συμπολίτες μας θα πρέπει να προμηθευτούν κάποιο καπέλο την επόμενη φορά που θα θελήσουν να πάνε σε συναυλία, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε «έκρηξη» πωλήσεων τον σχετικό κλάδο, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές.

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι εταιρειών διοργάνωσης συναυλιών χαιρέτισαν την απόφαση και τόνισαν πως αναμένουν αύξηση στις πωλήσεις των εισιτηρίων, ενώ υπενθύμισαν στους ενδιαφερόμενους ότι εκτός από κασκέτα μπορούν να φορούν και μπερέδες ή τραγιάσκες.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.