Μπορούσε και καλύτερα
Partly cloudy
22°C
 

Σύστημα με δημοτικά σερφ στα πρότυπα των ποδηλάτων του Λονδίνου εγκαινιάζει ο δήμος Γλυφάδας

the_surfboards_8422914814Την έναρξη μιας πρωτοποριακής υπηρεσίας ανακοίνωσε με υπερηφάνεια και καμάρι ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, στα πρότυπα αντίστοιχων ενεργειών που βλέπουμε σε πόλεις του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, σε διάφορα σημεία του δήμου, θα εγκατασταθούν ειδικά σταντ, στα οποία θα βρίσκονται διαθέσιμες δημοτικές σανίδες του σερφ προς ενοικίαση, όπως συμβαίνει με τα ποδήλατα στο Λονδίνο και αρκετές ακόμη πρωτεύουσες. Έτσι, όλοι οι δημότες Γλυφάδας αλλά και οι μακρινοί επισκέπτες από άλλους δήμους της Αθήνας, θα μπορούν να εκμεταλλεύονται ανά πάσα στιγμή τα άγρια κύματα, χρησιμοποιώντας απλά την πιστωτική τους κάρτα.

«Πάρα πολλά κύματα, πάρα πολύ λίγες σανίδες. Είναι κρίμα, ένας επαγγελματίας που κατεβαίνει στην Γλυφάδα για δουλειά, να μην μπορεί να δαμάσει ένα κύμα κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του, επειδή έτυχε να μην έχει μαζί του το σερφ του. Πλέον, θα μπορεί να νοικιάζει για μερικές ώρες όλο τον εξοπλισμό και να αξιοποιεί το τροπικό κλίμα της περιοχής μας», σχολίασε ο δήμαρχος, στην συνέντευξη τύπου που διεξήχθη σε πλαζ της περιοχής, πριν εξορμήσει με την πρώτη δημοτική σανίδα προς τα κύματα.

Μάλιστα, ο κ. Παπανικολάου στάθηκε και στην ένταξη του σερφ στο καλεντάρι των ολυμπιακών αθλημάτων, ευχόμενος η περιοχή να αναδείξει σύντομα χρυσούς ολυμπιονίκες μέσα από τα σπλάχνα της. «Ψηλότερα, δυνατότερα, με περισσότερα φινάκια για να γκρεμίσουμε το Queen υποδεχόμενοι τους ήρωές μας», κατέληξε.

Τα δημοτικά σερφ αναμένεται να είναι διαθέσιμα αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ ειδική έκπτωση θα προβλέπεται για τους πιο μαυρισμένους δημότες Γλυφάδας.