Σε βλέπουμε
Partly sunny
22°C
 

Λαρισινή Πρωτοχρονιά: τελειώνει το έτος της Φέτας, αρχίζει το έτος του Τυριού

larissa_fetaΣε γιορτινούς ρυθμούς κινείται η πόλη της Λάρισας, καθώς όλα είναι έτοιμα για τον εορτασμό της Λαρισινής Πρωτοχρονιάς. Την Παρασκευή, οι κάτοικοι της θεσσαλικής πόλης αλλά και οι Λαρισαίοι όλου του κόσμου θα γιορτάσουν τον ερχομό του έτους του Τυριού, ενώ ταυτόχρονα θα αποχαιρετήσουν τη χρονιά που φεύγει, το έτος της Φέτας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το βράδυ της Κυριακής και θα λάβουν χώρα σε κεντρικά σημεία της πόλης. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς με κεφάλια τυρί, μεγάλη παρέλαση με χάρτινες προβατίνες γεμισμένες με άλμη και φυσικά τα εντυπωσιακά βεγγαλικά, τα οποία με τον θόρυβο που προκαλούν πιστεύεται ότι διώχνουν μακριά τη μούχλα και τα κακά βακτήρια.

Στην πόλη υπολογίζεται πως θα συρρεύσουν έως και 500.000 επισκέπτες, κυρίως Λαρισαίοι που κατοικούν στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις προκειμένου να βρεθούν κοντά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και τουρίστες που έρχονται από τα πέρατα του κόσμου για να απολαύσουν το θέαμα.

Χορηγός της φετινής Πρωτοχρονιάς είναι η γνωστή αλυσίδα καφέ Mikel, η οποία ξεκίνησε από τη Λάρισα. Έτσι, μόνο για το εορταστικό τριήμερο, στα καταστήματα Mikel της πόλης θα σερβίρεται γιορτινό ρόφημα καφέ με τυρένια βάση, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν σοκολατένια βουτήματα με ολόκληρα κομμάτια φέτας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αλυσίδα Mikel είχε προτείνει παλαιότερα στη δημοτική αρχή της πόλης την αναπροσαρμογή του ημερολογίου, ώστε τη χρονιά του Τυριού να διαδεχθεί η χρονιά του Μικέλ. Η πρόταση είχε ξεσηκώσει τότε θύελλα αντιδράσεων από πολίτες που διαμαρτύρονταν εναντίον της εμπορευματοποίησης της γιορτής και ως εκ τούτου η πρόταση δεν έγινε δεκτή, οπότε η επόμενη Λαρισινή Πρωτοχρονιά στις 26 Οκτωβρίου του 2018 θα καλωσορίσει το έτος της Γίδας.