Μπορούσε και καλύτερα
Partly cloudy
22°C
 

Με γιγαντιαίο φιδάκι για τα κουνούπια θα αντικαταστήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο ο Γ. Καμίνης

12319269_1041027962595051_1007836700_nΤο σβήσιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πλατείας Συντάγματος και την αντικατάστασή του με ένα γιγάντιο φιδάκι για τα κουνούπια αποφάσισε η ολομέλεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να αφουγκραστεί τις τάσεις και τις ανάγκες της εποχής και να πράττει προς το συμφέρον του πολίτη. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν την κλιματολογική αλλαγή των τελευταίων ετών, θα ήταν αδύνατον ο δήμος Αθηναίων να μην μεριμνήσει για τους δημότες του.

Μάλιστα, μετά τις τελευταίες αντιδράσεις για τον εορταστικό στολισμό της πλατείας Συντάγματος ενόψει Χριστουγέννων, ο δήμος αποφάσισε η τελετή αφής του γιγαντιαίου αντικουνουπικού να γίνει με σεμνότητα και σε στενό κύκλο συνεργατών του δήμου.

Τέλος, ο κύριος Καμίνης δήλωσε περήφανος που η κατά σειρά ετών παράδοση του δήμου Αθηνών να στολίζει το μεγαλύτερο δέντρο στην Ευρώπη δεν σταματά εδώ. Ειδικοί εμπειρογνώμονες που βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα διαβεβαίωσαν τον δήμαρχο ότι το φιδάκι είναι μακράν το μεγαλύτερο που έχουν εξετάσει, ενώ εξέφρασαν σιγουριά ότι πρόκειται για ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσει στο σύντομο μέλλον.