Μπορούσε και καλύτερα
Cloudy
26°C
 

5 ευρώ στην άκρη βάζει κάθε μήνα νεαρός χαμηλόμισθος για να αγοράσει μια μέρα το δικό του κανάλι

imagehandler-ashxΠηγή έμπνευσης και φάρος ελπίδας αποτελεί για τον νεαρό Αριστείδη Κουτρουμπή το παράδειγμα του εργολάβου και επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

Ο 69χρονος καναλάρχης πλέον, κατόρθωσε να κάνει το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα, εξασφαλίζοντας την αγορά τηλεοπτικής άδειας, παρά το γεγονός πως επί 11 ολόκληρα χρόνια ζούσε με το μισθό των 300 ευρώ το μήνα. Υπόδειγμα λιτότητας, προγραμματισμού και μετρημένων κινήσεων, ο κ. Καλογρίτσας κατάφερε με αιματηρές οικονομίες να βάλει στην άκρη 52,6 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία και κατέβαλλε κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού, εμπνέοντας τον 27χρονο Αριστείδη.

Ο Αριστείδης, εργάζεται σε διαφημιστική εταιρεία, λαμβάνοντας κάθε μήνα 450 ευρώ. Μιλώντας στο «Κουλούρι», δεν κρύβει πως πλέον βλέπει με άλλο μάτι το μέλλον και τα όνειρά του: «Αφού μπορεί ο κύριος Καλογρίτσας, μπορώ κι εγώ. Θα βάζω 5, ίσως μερικούς μήνες και 10 ευρώ στην άκρη, και με υπομονή και σωστή τακτική, κάποια μέρα θα μπορέσω να αγοράσω κι εγώ κανάλι, ή έστω να φτιάξω τη δική μου διαφημιστική. Θα ήθελα πολύ να γνωρίσω τον εργολάβο από κοντά ώστε να μου αναλύσει το πλάνο του. Θα τα καταφέρω, είμαι βέβαιος, τίποτα δεν είναι αδύνατο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Καλογρίτσας αναμένεται να αποτελέσει και τον κεντρικό ομιλητή του συνεδρίου «Ζήσε πλούσια, όντας φτωχός», το οποίο θα διεξαχθεί τον άλλο μήνα στο Νέο Δελχί, αφού πρώτα επιβεβαίωσε πως οι διοργανωτές του πληρώνουν τη διαμονή και τα εισιτήρια. Την ομιλία του μέντορά του, θα παρακολουθήσει ζωντανά μέσω live streaming ο Αριστείδης, ο οποίος ήδη καταστρώνει το πρόγραμμα του νέου του καναλιού.

Το «Κουλούρι» ζήτησε απ' τον νεαρό μια συνάντηση από κοντά για μια διεξοδική ανάλυση των πλάνων του, όμως ο Αριστείδης μας διευκρίνισε πως δεν μετακινείται για να κάνει οικονομία στην βενζίνη.