Σαν να χέζεις ανάποδα
Partly sunny
25°C
 

Πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης που θα παίζει μόνο επαναλήψεις σχεδιάζει το Mega

Δυναμική είσοδο στο χώρο της συνδρομητικής πλέον τηλεόρασης σχεδιάζει το τέως μεγάλο κανάλι της Παιανίας, Mega Channel, το οποίο διέκοψε τη λειτουργία του ως τηλεοπτικό κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας τον περασμένο Οκτώβριο.

Η νέα πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά μέσω διαδικτύου και δεν θα διαθέτει καθόλου νέο περιεχόμενο, αντίθετα θα προβάλλει αποκλειστικά επαναλήψεις από το αρχείο του Mega. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο σε συνδρομητές, με τις τιμές της συνδρομής να ξεκινούν από τα 35€ το μήνα.

«Το μέλλον της τηλεόρασης είναι στο Διαδίκτυο αλλά το σημερινό μέλλον είναι το αυριανό παρελθόν. Αυτό θέλουμε να εκμεταλλευτούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά στέλεχος της δίοικησης του καναλιού. Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που παρουσίασε, σε ένα μέσο νοικοκυριό χρησιμοποιούνται έως και έξι συσκευές για τηλεθέαση, από τις οποίες τουλάχιστον οι 4 με 5 θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να παίζουν κάποιο επεισόδιο των «Δύο Ξένων», του «Εμείς κι Εμείς» ή του «Ρετιρέ».

Οι επαναλήψεις βέβαια δεν θα περιορίζονται μόνο σε τηλεοπτικές σειρές. Οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν on demand μια ευρεία γκάμα προγραμμάτων, όπως ποδοσφαιρικούς αγώνες της δεκαετίας του '90, ξένες ταινίες που προβάλλονταν τα μεσημέρια του Σαββάτου ή της Κυριακής, δελτία ειδήσεων του Δεκεμβρίου 2008 ή του Ιουνίου-Ιουλίου 2015 και πολλά άλλα.

Η νέα πλατφόρμα του Mega θα είναι διαθέσιμη για κάθε συσκευή που διαθέτει σύνδεση στο ίντερνετ, ενώ επιπλέον όσοι συνδρομητές το επιθυμούν θα μπορούν να λαμβάνουν βιντεοκασέτες με επαναλήψεις που θα φθάνουν στο χώρο τους με ταχυδρομείο.

Τέλος, απαντώντας σχετικά με τα χρέη του καναλιού προς πρώην εργαζόμενους που είχαν παραμείνει απλήρωτοι για πολλούς μήνες, το στέλεχος της δίοικησης σχολίασε λακωνικά πως η ομορφιά του Διαδικτύου είναι ότι δεν χρειάζεται προσωπικό.