Μπορούσε και καλύτερα
Partly cloudy
22°C
 

Κοινόχρηστα θα είναι στο εξής όλα τα αυτοκίνητα SMART εντός της Περιφέρειας Αττικής

smart-carΜε μια σπουδαία καινοτομία θα υποδεχθεί το νέο έτος η Περιφέρεια Αττικής, αφού θα γίνει ο πρώτος στον κόσμο που θα καθιερώσει το μέτρο των κοινόχρηστων αυτοκινήτων.

Όπως τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο πάρκινγκ του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, απ' τις αρχές Ιανουαρίου, όλα τα Ι.Χ. τύπου Smart,  ανακηρύσσονται κι επίσημα ελεύθερα προς χρήση σε όποιον τα έχει εκείνη τη στιγμή ανάγκη. Διευκρινίζοντας σχετικά με την πρωτότυπη αυτή πρωτοβουλία, η πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως εμπνεύστηκε απ' τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα σε πόλεις όπως το Λονδίνο και το Παρίσι, αλλά και την ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος να κλέψει ένα τέτοιου είδους όχημα.

«Κακά τα ψέμματα, τα τελευταία χρόνια τα Smart ανήκαν λίγο-πολύ σε όλους. Όποιος ήθελε, έκλεβε εξαρτήματα ή κι ολόκληρο το αμάξι, όποτε γούσταρε. Ήρθε η ώρα αυτό το φαινόμενο να αποκτήσει κι επίσημη μορφή. Πλέον, όποιος επιθυμεί να μεταβεί κάπου, θα μπορεί να παίρνει όποιο παρκαρισμένο Smart επιθυμεί, αρκεί να το αφήνει μετά πάλι παρκαρισμένο στο σημείο που θα μεταβεί. Δεν χρειάζεται καν να αφήνει τα κλειδιά πάνω, έτσι κι αλλιώς και παιδάκι μπορεί να το ανοίξει», σχολίασε η κ. Δούρου, ενώ δίπλα της ομάδα τυφλών ανθρώπων έδειχνε τρόπους να ανοίγεις Smart με δύο κινήσεις.

Ακόμη, όπως εξήγησε η Περιφερειάρχης, το νέο μέτρο θα ισχύσει σε πρώτη φάση μόνο στην Αττική, όμως δεν αποκλείεται σύντομα να επεκταθεί και σ' ολόκληρη τη χώρα, ενώ όσους έχουν Smart υπό την κατοχή τους θα πρέπει να παραδώσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας στην Περιφέρεια Αττικής μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη.

Τέλος, διαψεύδεται κατηγορηματικά η φήμη πως τα Smart θα χρησιμοποιούνται και ως δοκάρια σε αυτοσχέδια γήπεδα ποδοσφαίρου στην Αττική.