Σε βλέπουμε
Partly cloudy
17°C
 

Έξαλλη δηλώνει η Θεσσαλονίκη που δεν είναι ορίτζιναλ

img_0301Μέσα στα νεύρα και την ένταση φαίνεται πως είναι τις τελευταίες ώρες η Θεσσαλονίκη, με την συμπρωτεύουσα να δηλώνει έξαλλη επειδή, σε αντίθεση με την Αθήνα, δεν θεωρείται original.

Η νύφη του Θερμαϊκού, σύμφωνα τουλάχιστον με όσους ερωτήθηκαν, δεν θεωρείται όσο αυθεντική είναι η πρωτεύουσα, κάτι που έχει κάνει έξαλλους τους κατοίκους της, που από νωρίς το πρωί διαδηλώνουν μπροστά από τον Λευκό Πύργο, κρατώντας πλακάτ με τα οποία απαιτούν η πόλη τους να θεωρηθεί τουλάχιστον συν-original.

«Δεν καταλαβαίνουμε πώς γίνεται πάλι το κράτος των Αθηνών να κάνει το δικό του. Επειδή έχει μετρό και μερικά αρχαία μάρμαρα, ξαφνικά λέμε ότι είναι original; Ντεμέκ original είναι. Εμείς έχουμε τον Λευκό Πύργο, τις καφετέριες, τον ΠΑΟΚ και ντυνόμαστε και καλύτερα. Επειδή δηλαδή δεν έχουμε κατάστημα Adidas Originals και σουβεράκια Adidas στα καφέ μας, δεν μας θεωρούν αυθεντικούς; Δεν νομίζω η Αθήνα να έχει υπόγεια διάβαση και καφέ νερά στις θάλασσές της όμως. Φτάνει πια. Απαιτούμε να μας λένε κι εμάς original. Και μιας και το έφερε η κουβέντα, το σωστό σουβλάκι είναι το καλαμάκι», σχολίασε κάτοικος της πόλης, την ώρα που ζωγράφιζε τρεις λωρίδες στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, διαψεύδονται προς το παρόν οι φήμες πως το κατάστημα που θα ανοίξει στην συμπρωτεύουσα θα διαθέτει τρία λάμδα παραπάνω από τα υπόλοιπα.