Σε βλέπουμε
Mostly cloudy
31°C
 

Εκατοντάδες κλήσεις από άλλα Υπουργεία για υπολογιστές που κολλάνε έχει δεχθεί ήδη το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

nikos_pappas_0Μπορεί το νεοσύστατο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης να μετράει μόλις λίγα 24ωρα «ζωής», ωστόσο ο Νίκος Παππάς και οι συνεργάτες του έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά, προσπαθώντας να ικανοποιήσουν τα δεκάδες αιτήματα τα οποία έχουν ήδη δεχθεί.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο κατακλύζεται καθημερινά από χιλιάδες τηλεφωνήματα, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων προέρχεται απ' τα άλλα Υπουργεία, το Μέγαρο Μαξίμου, το κτίριο της Βουλής και την κατοικία του Αλέξη Τσίπρα, με τους ενδιαφερόμενους να ζητάνε από τον Υπουργό και το επιτελείο του να επιλύσει τάχιστα τα προβλήματά τους.

«Έχουμε ήδη προσλάβει 3 νέες κοπέλες για την γραμματεία. Μας παίρνουν συνέχεια να μας πουν ότι κόλλησε ένας υπολογιστής, τελείωσε το χαρτί απ' το φωτοτυπικό, δεν υπάρχει πρόσβαση στο ίντερνετ. Μέχρι και ο κ. Λεβέντης μας πήρε για να μας ζητήσει βοήθεια να του ανοίξουμε προφίλ στο Facebook, αλλά και ο κ. Κουίκ για να τονώσουμε το προφίλ του στο instagram», σχολίασε μιλώντας στο «Κουλούρι» στέλεχος του Υπουργείου, για να κλείσει στη συνέχεια βιαστικά το τηλέφωνο ώστε να βοηθήσει τον μικρό Ερνέστο Τσίπρα να εγκαταστήσει το «Candy Crash» στο τάμπλετ του.

Όπως διευκρίνισαν πηγές του Υπουργείου, εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα μέλη του σεμινάρια για φορμάτ, εγκατάσταση anti-virus και ασφαλή μετακίνηση USB stick, ενώ τα κοινωνικά δίκτυα του νέου χαρτοφυλακίου θα τα χειρίζεται προσωπικά ο κ. Παππάς. Επίσης, αναμένεται άμεσα να προκηρυχθούν θέσεις εργασίας για άτομα με εμπειρία στο reboot ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Τέλος, ο Υπουργός παρακάλεσε τους πολίτες και τα στελέχη όλων των Υπουργείων «να δοκιμάζουν πρώτα να κάνουν restart, πριν αποφασίσουν να ενοχλήσουν το Υπουργείο του», ενώ προανήγγειλε την έκδοση της πρώτης εγκυκλίου με θέμα «πώς να κατεβάσετε σειρές απ' το ίντερνετ χωρίς να κολλήσετε ιούς».