Μπορούσε και καλύτερα
Cloudy
26°C
 

Ανανεώνεται η συνεργασία της Wikipedia με τον παγκόσμιο οργανισμό χιπ εστιατορίων

screenshot-2017-06-27-10-51-30Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πιλοτική φάση λειτουργίας της συνεργασίας της Wikipedia με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Χιπ Εστιατορίων - ΠΟΧΕ, με τους δύο οργανισμούς να προχωρούν σε μνημόνιο συνεργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΟΧΕ, «Η σχέση των δύο οργανισμών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απόλυτα συμβιωτική με πολλαπλά ωφέλη και για τις δύο μεριές. Από την πλευρά τους, έχουμε αποκτήσει μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για νέα συστατικά, ενώ η Wikipedia αποκτά νέα λήμματα για ονόματα φυτών και ζώων μόλις εφευρίσκονται, αλλά και εκατομμύρια νέους χρήστες που ψάχνουν να μάθουν τι είναι τα συστατικά όπως το ραντίτσιο ή το λάπαθο».

Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες μας πως η Wikipedia ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια από οικονομικά προβλήματα, που μέχρι στιγμής προσπαθούσε να λύσει ζητώντας δωρεές από τους αναγνώστες της. Με την έλευση του νέου της διευθύνοντος συμβούλου, Ρεξ Χόφμαν, και με κινήσεις όπως αυτή της συνεργασίας με τον ΠΟΧΕ, φαίνεται πως θα ξεπεραστούν σύντομα καθώς οι δωρεές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Μεταξύ άλλων, η Wikipedia εξετάζει νέα μοντέλα ανάπτυξης όπως τη χρέωση χρηστών που γράφουν αυτοβιογραφικά λήμματα σε τρίτο πρόσωπο, αλλά και την πώληση έντυπης έκδοσης από πλανόδιους πωλητές με φορτηγά, πόρτα-πόρτα.