Μην παραχαράσσετε
Mostly cloudy
12°C
 

Περηφάνια: Στην Ελλάδα ψηφίστηκε ότι βρίσκεται το καλύτερο δημιούργημα του Ικτίνου και του Καλλικράτη

parthenon_shutterstock_74829628Ακόμα ένα λόγο για να αισθάνονται χαρούμενοι και περήφανοι έχουν οι απανταχού Έλληνες. Κι αυτό, γιατί όπως προέκυψε από σχετική ψηφοφορία μεγάλης σκωτσέζικης ιστοσελίδας, το κορυφαίο κτίσμα που σχεδίασαν ο Ικτίνος με τον Καλλικράτη, βρίσκεται στη χώρα μας!

Το δημιούργημα, δεν είναι άλλο από τον Παρθενώνα, ο οποίος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε τον 5ο αιώνα προ Χριστού στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο κτίριο, ξεπέρασε τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες της Πελοποννήσου αλλά και το Τελεστήριο της Ελευσίνας, δημιουργίες που αποδίδονται στον Ικτίνο.

«Η Ελλάδα που αντιστέκεται. Μετά τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα και το μεγαλύτερο τυλιχτό σουβλάκι, πλέον διαθέτουμε και το καλύτερο κτίσμα του Ικτίνου και του Καλλικράτη. Πιστεύω ότι τη διαφορά την έκαναν οι Καρυάτιδες», σχολίασε μιλώντας στο «Κουλούρι», μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Το «Κουλούρι» προσπάθησε να επικοινωνήσει και με τους δύο αρχιτέκτονες, οι οποίοι προφανώς λόγω του φόρτου εργασίας τους, δεν μπορούσαν να βγουν στο τηλέφωνο.