Μην παραχαράσσετε
Partly sunny
13°C
 

Με λεφτά της Μονόπολης θα μπορούν πλέον να πληρώνουν τις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας οι πολίτες

monopoly-moneyΈνα νέο μέτρο έρχεται να διευκολύνει τις συναλλαγές των πολιτών με τους δήμους και συγκεκριμένα την αποπληρωμή των κλήσεων οι οποίες προέρχονται απ' την δημοτική αστυνομία.

Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι οδηγοί αγνοούσαν επιδεικτικά τις σχετικές κλήσεις, συγκεντρώνοντας μέχρι και δεκάδες απλήρωτες, με την απειλή των οργάνων του δήμου πως «αν δεν πληρώσετε θα σας πάω στο δήμαρχο» να μην μοιάζει ικανή να τους τρομοκρατήσει.

Η συμπεριφορά αυτή, είχε πλήξει κατάφωρα την ψυχολογία των δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι ένιωθαν σαν φαντάσματα, αφού κανείς δεν τους έδινε σημασία. Αρκετοί μάλιστα απειλούσαν πως θα παραιτηθούν, με τις απειλές ωστόσο να πέφτουν στο κενό μιας και ουδείς θυμόταν ότι είχαν επανέλθει στη δράση.

Πλέον, οι παραβάτες θα μπορούν να αποδίδουν το τίμημα της κλήσης σε χρήματα Μονόπολης, προσφέροντας έτσι στους υπαλλήλους του δήμου την ικανοποίηση πώς η δουλειά τους δεν πάει στράφι. Παράλληλα, οι οδηγοί θα μπορούν να ζωγραφίζουν στους αστυνόμους ψεύτικα χαρτονομίσματα ή να τους προσφέρουν τυρόπιτες, αναψυκτικά και αεροβόλα όπλα.

Το νέο μέτρο, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από αρχές Ιουνίου, ενώ δεν αποκλείεται να συνδυαστεί και με την κυκλοφορία επετειακής Μονόπολης η οποία αντί για φυλακή θα περιλαμβάνει δημαρχείο.