Μπορούσε και καλύτερα
Sunny
25°C
 

Μαγαζάτορας χωρίς πελατεία ένα βήμα από το να κρεμάσει ελληνική σημαία

simaiesΈτοιμος να βάλει ελληνική σημαία πάνω από την είσοδο του καταστήματός του εμφανίζεται ο 53χρονος Ευθύμης Λούντζης, ιδιοκτήτης μαγαζιού με διακοσμητικά αντικείμενα και μπιμπελό στην περιοχή των Αμπελοκήπων, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει δει την πελατεία του να μειώνεται σημαντικά.

«Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους, ο κόσμος έχει έγνοιες και προβλήματα, δεν ψωνίζει με την ίδια άνεση όπως παλιά. Όλο και λιγότεροι πλέον μπαίνουν στο μαγαζί. Η ελληνική σημαία είναι η τελευταία μας ελπίδα» τονίζει.

«Τα προϊόντα έρχονται κατά κύριο λόγο από Κίνα, Βιετνάμ και υπάρχουν και κάποια αφρικανικά. Αν δεν αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, η ελληνική σημαία θα ανέβει το αργότερο μέχρι το άλλο σαββατοκύριακο» προσθέτει ο 53χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος έχει ήδη προμηθευτεί λάβαρο 3,5 επί 2,5 μέτρων και μικρά τριγωνικά σημαιάκια των 40 εκατοστών.

Ο κ. Λούντζης αναφέρει ως παράδειγμα την περίπτωση ενός ξαδέρφου του, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου που δεν πήγαινε καλά και ήταν έτοιμο να κλείσει. «Από τότε που κρέμασε σημαία στην είσοδο, οι δουλειές έχουν τετραπλασιαστεί και έχει ανοίξει ακόμα ένα κοκτεϊλάδικο και μια καντίνα που σερβίρει παραδοσιακά burgers» εξηγεί χαρακτηριστικά.

Σε περίπτωση που ούτε η σημαία αποδώσει τα αναμενόμενα, ο 53χρονος έχει σκεφτεί να κάνει αίτηση για ευρωπαϊκή επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ, ως νεοφυής επιχείρηση που συνδυάζει την καινοτομία με τη λαογραφική παράδοση.