Τι σημασία έχει
Clear
9°C
 

Υπ. Οικονομικών: Μπίνγκο αντί για φορολοταρία για τους φορολογούμενους άνω των 65 ετών

bingoΑλλαγές έρχονται στη φορολοταρία του Υπουργείου Οικονομικών για τις συναλλαγές με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικού χρήματος, καθώς στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εμφανίζονται προβληματισμένα με τη χαμηλή συμμετοχή των φορολογούμενων άνω των 65 ετών.

Η εν λόγω ηλικιακή ομάδα, αν και συμμετέχει ενεργά στις άλλες δράσεις του Υπουργείου και γεμίζει καθημερινά τις εφορίες, στο συγκεκριμένο θέμα δείχνει μειωμένο ενδιαφέρον, με αρκετούς να αποδίδουν το φαινόμενο στην έλλειψη εξοικείωσης με το διαδίκτυο.

Έτσι, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα, καθιερώνεται βραδιά μπίνγκο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, στην οποία δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αποκλειστικά πολίτες άνω των 65 ετών.

Οι παίκτες θα κάθονται σε ομάδες των τεσσάρων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και θα προμηθεύονται δελτία με αριθμούς σε μορφή 5x5. Στόχος είναι να κάνουν «μπίνγκο», δηλαδή να δηλαδή να καλύψουν μια πεντάδα οριζοντίως, καθέτως ή πλαγίως, στη σειρά.

Όσον αφορά στον παρουσιαστή και οικοδεσπότη των βραδιών, πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ήδη συμφωνία με τον Σπύρο Παπαδόπουλο (σ.σ. ο οποίος χαίρει υψηλής δημοφιλίας στους 65+), κάτι τέτοιο όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από επίσημα χείλη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή από αύριο, με μια επίσκεψη στην εφορία της γειτονιάς τους τις ώρες 6-8 π.μ. ή με ένα τηλεφώνημα στην εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά».