Μην παραχαράσσετε
Partly sunny
13°C
 

Αποσπάσματα από το «Κεφάλαιο» θα στέλνονται μαζί με κάθε ειδοποίηση κατάσχεσης για χρέη στην εφορία

eforia_eidopoiitiriaΑποσπάσματα του «Κεφαλαίου» του Κ. Μαρξ θα λάβουν εκατοντάδες οφειλέτες του Δημοσίου μαζί με τα ειδοποιητήρια για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, δέσμευσης λογαριασμών και πλειστηριασμούς ακινήτων, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Στο ειδικό φυλλάδιο που θα συνοδεύει τα «ραβασάκια» της εφορίας, θα περιλαμβάνονται αποσπάσματα του έργου του Γερμανού φιλοσόφου σχετικά με την πάλη των τάξεων, τον ιστορικό υλισμό, τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης και την προλεταριακή επανάσταση. Μετά από κάθε απόσπασμα, θα ακολουθεί ενότητα με ανάλυση και επεξήγηση από γνωστούς μελετητές του μαρξισμού και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δεύτερη φάση και αφού η επιμόρφωση των πολιτών με μη ρυθμισμένα χρέη έχει προχωρήσει ικανοποιητικά, η θεματολογία θα μπει σε πιο προχωρημένα θέματα, όπως η αλλοτρίωση και η υπεραξία της εργασίας, η συλλογική διαχείριση των μέσων παραγωγής και ο διαχωρισμός βάσης και εποικοδομήματος.

«Αυτά τα τρία χρόνια έχουμε αναγκαστεί να προχωρήσουμε σε δύσκολες επιλογές, λόγω των απαιτήσεων των δανειστών και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Βερολίνου και των Βρυξελλών. Επιλογές με τις οποίες διαφωνούσαμε, που ορισμένες φορές κλόνισαν την πίστη μας. Όσα όμως κι αν ζητήσουν, δεν μπορούν να μας στερήσουν το δικαίωμα της γνώσης και της ελεύθερης σκέψης» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε πως η παιδεία είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κινητοποιηθούν τα λαϊκά στρώματα και να οδηγήσουν «στην ανατροπή και την έξοδο της χώρας από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

Σημειώνεται πως ανάλυση του ίδιου του κ. Τσακαλώτου σχετικά με το ρόλο της θρησκείας ως «όπιο των λαών», περιλαμβάνεται στο φυλλάδιο που θα συνοδεύει τις ειδοποιήσεις οφειλών ΦΠΑ και θα αρχίσει να αποστέλλεται στο τέλος της εβδομάδας.