Μην παραχαράσσετε
Partly sunny
14°C
 

47χρονος κάτοικος Βύρωνα βγάζει τα χρήματά του στη Νέα Ελβετία

nea_elvetiaΣε ταχυδρομική θυρίδα, στην είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Καισαρείας στη Νέα Ελβετία, έχει πλέον τα χρήματά του ο 47χρονος Αλκιβιάδης Μποζαντζόγλου, κάτοικος Βύρωνα και υπάλληλος σε υποκατάστημα της ΕΥΔΑΠ στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 47χρονος άρχισε να «σηκώνει» σιγά-σιγά τις αποταμιεύσεις του από την τράπεζα μετά την επιβολή των capital controls, αφενός για να παρακάμψει τα όρια αναλήψεως και αφετέρου για να μην κινδυνεύει από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Αρχικά κρατούσε τα χρήματα κάτω από το στρώμα του και μέσα σε συρτάρια, όμως λίγες εβδομάδες αργότερα πήρε την απόφαση να τα μεταφέρει στη Νέα Ελβετία, όπου οι όροι ήταν σαφώς καλύτεροι.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, ο 47χρονος διατηρεί το δικαίωμα να ανοίγει τη θυρίδα του όποτε το ζητήσει και είναι ελεύθερος να διαχειρίζεται τα χρήματα όπως επιθυμεί, με κάποιους περιορισμούς που θεσπίζονται από τη νομοθεσία του καντονιού της Νέας Ελβετίας. Οι αποταμιεύσεις του είναι πλέον πλήρως διασφαλισμένες, ενώ από τις αρχές του 2018 θα έχει και δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα που διοργανώνονται στην περιοχή.

Η ιστορία του κ. Μποζαντζόγλου έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις αφότου το όνομά του βρέθηκε σε λίστα Ελλήνων πολιτών που διαθέτουν ταχυδρομική θυρίδα στη Νέα Ελβετία, χωρίς να είναι κάτοικοι της περιοχής. Μετά την αποκάλυψη της λίστας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν από την Κυβέρνηση να αναλάβει δράση για την καταπολέμηση του φαινομένου.

«Πρόκειται για χρήματα που έχουν αποκτηθεί νόμιμα, έχουν φορολογηθεί κανονικά στην Ελλάδα και που ο κύριος Μποζαντζόγλου έχει κάθε δικαίωμα να τα αποσύρει όπου κρίνει ο ίδιος» τόνισε ο θυρωρός της πολυκατοικίας επί της οδού Καισαρείας, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων που έχουν κατακλύσει το κτίριο.

Από την πλευρά τους, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών τόνισαν πως η Αθήνα προτίθεται να συνάψει συμφωνία με τη Νέα Ελβετία για αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις καταθέσεις. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Αθήνα έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει απάντηση από τη νεο-ελβετική πλευρά.