Μπορούσε και καλύτερα
Partly cloudy
22°C
 

Έως τέσσερις μέρες άδεια το χρόνο για επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες θεσπίζει η Κυβέρνηση

ika_adeiaΣτη θεσμοθέτηση έως τεσσάρων επιπλέον ημερών ετήσιας άδειας μετ' αποδοχών για επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες προσανατολίζεται το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Το θέμα χειρίζεται προσωπικά η νέα υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, η οποία μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε τη σημασία που έχει οι πολίτες να επισκέπτονται εγκαίρως τα υποκαταστήματα της εφορίας, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα επαγγελματικά επιμελητήρια για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους, δηλώνοντας πως «η σχέση των πολιτών με το κράτος έχει ανάγκη από μια ισχυρή ένεση ηθικού».

«Θέλουμε να προσελκύσουμε τους εργαζομένους στις δημόσιες υπηρεσίες. Η μισθωτή εργασία στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί και δεν πρέπει να στέκεται εμπόδιο» τόνισε η υπουργός εξηγώντας την απόφαση για θεσμοθέτηση της άδειας, ενώ απηύθυνε ανοικτό προσκλητήριο στον κόσμο να επισκεφθεί την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία για να ρυθμίσει τυχόν εκκρεμότητες.

Όπως έχει γίνει γνωστό, κάθε εργαζόμενος που συνδέεται με σύμβαση ή σχέση εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου θα δικαιούται 2 έως 4 ημέρες επιπρόσθετης άδειας κατ' αναλογία του χρόνου απασχόλησης. Για την έκδοση της άδειας θα απαιτείται η προσκόμιση έγκυρου χαρτιού προτεραιότητας από δημόσια υπηρεσία, ενώ απαραίτητη θα είναι η φυσική παρουσία του εργαζόμενου καθώς θα απαγορευτούν στο εξής οι εξουσιοδοτήσεις προς λογιστές.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, το ζήτημα έχει ήδη τεθεί στις συναντήσεις της υπουργού με τους εκπροσώπους των δανειστών, με την ελληνική πλευρά να επισημαίνει πως το μέτρο είναι απόλυτα συμβατό με το κοινοτικό κεκτημένο και τα όσα ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου άκουσαν τις ελληνικές θέσεις όμως δεν είναι βέβαιο ότι κατάλαβαν και ως εκ τούτου δεν εξέφρασαν κάποια άποψη. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.