Μην παραχαράσσετε
Partly sunny
14°C
 

Συνεχίζει την απεργία της η ΕΣΗΕΑ, παρακαλάει πλέον περαστικούς να της δώσουν ψιλά για να πληρώσει τις εισφορές

esiΑκόμη πιο έντονες αναμένονται οι κινητοποιήσεις της ΕΣΗΕΑ τα επόμενα 24ωρα, αφού το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης μοιάζει αποφασισμένο να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι και την τελική δικαίωση.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ κάποιων απεργοσπαστών δημοσιογράφων του «Κουλουριού», τα μέλη της Ένωσης έχουν ήδη διασκορπιστεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας, ζητιανεύοντας από περαστικούς μερικά ψιλά για να μπορέσουν να πληρώσουν τις εισφορές του ταμείου, μετά και την κατάργηση του «αγγελιόσημου».

«Δεν ξέρω πού ακούστηκε οι εκδότες και οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ να πληρώνουν μόνοι τους τις εισφορές των εργαζομένων τους, λες και είμαστε τίποτα κοινοί θνητοί. Κάνουμε έκκληση σε όποιον ενδιαφέρεται να αναλάβει τις υποχρεώσεις μας, αφού οι συνδρομές των πιτσιρικιών που δουλεύουν στο ίντερνετ φαίνεται πως τελικά δεν αρκούν», σχολίασε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ,  Μαρία Αντωνιάδου για να συνεχίσει:

«Έχουμε διασκορπίσει μέλη μας σε φανάρια και υπόγειες διαβάσεις για μερικά ψιλά, όμως η σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Σκεφτήκαμε να τσοντάρουμε κι εμείς αλλά λογικευτήκαμε, εμείς είμαστε εδώ για να καταγράφουμε, όχι για να δρούμε».

Στο σημείο αυτό να διευκρινιστεί ότι η διοίκηση του «Κουλουριού» καταδικάζει την δημοσίευση αυτού του κειμένου κατά τη διάρκεια της απεργίας, ωστόσο δεν διαθέτει τους κωδικούς της βάσης για να την αποτρέψει.