Σε βλέπουμε
Partly cloudy
23°C
 

27,6 εκατομμύρια ευρώ για να πληρώσουν το πρόστιμο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ψάχνουν πλέον ο Μπίλι κι ο Μάνος

b1_79Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους Μπίλι και Μάνο η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, η οποία επικύρωσε την προηγούμενη απόφαση της ΕΠΑΝΤ, καταδικάζοντας την Αθηναϊκή Ζυθοποιία για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην ελληνική αγορά και επιβολή προστίμου της τάξης των 27,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο άκουσμα των ιδιαίτερα αρνητικών για την εταιρεία νέα, οι δύο φίλοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την αυτοσχέδια craft σκηνή της μπύρας και να αναζητήσουν με κάθε τρόπο τα χρήματα ώστε να ενισχύσουν οικονομικά την πολυεθνική εταιρία που παρασκευάζει την αγαπημένη τους μπύρα.

«Θα τα καταφέρουμε, είμαι σίγουρος» τόνισε μιλώντας στο «Κουλούρι» ο Μπίλι, εμφανώς συγκινημένος από το πλήγμα στην αγαπημένη του Amstel και συνέχισε: «Δεν θέλουμε πια να στηρίζουμε μικρές και τοπικές εταιρίες, το home brewing και την ελληνική craft σκηνή, αφού αποφάσισε να κινηθεί νομικά με τέτοια σκληρότητα απέναντι σε μια ανυπεράσπιστη και ρομαντική εταιρεία που απλώς θέλει να φτιάχνει μπύρα. Ποιος τους πείραξε; Πώς θα πίνουμε καλή Radler πλέον; Αυτό δεν θα περάσει. Θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο».

Όσο για τον Μάνο, πρόσθεσε απλά πως «απορώ γιατί χτυπάνε έτσι μια μπύρα που δεν έχει βλάψει ποτέ κανέναν, τουλάχιστον όχι σωματικά. Κι εγώ θα ήθελα να είμαι η μοναδική επιλογή όλων των γυναικών σε ένα μπαρ, δεν βρίσκω κάτι τόσο κακό».

Το δημοφιλές ντουέτο καταστρώνει νυχθημερόν τα σχέδιά του, στα οποία παίζει κεντρικό ρόλο ο μεγάλος σε ηλικία κύριος που τους ακολουθεί τελευταία, αν και φαίνεται να είναι σε διαρκή σύγχυση μουρμουρίζοντας: «τόσα χρόνια, καμία εκτίμηση, έτσι σας αρέσει;». Ήδη, οι δύο φίλοι πουλάνε τις μπύρες τους σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, με στόχο όλα τα έσοδα να προσφερθούν στην εταιρεία.

Το «Κουλούρι» θα παρακολουθεί στενά τις κινήσεις των δυο υπερασπιστών της καλής Radler και θα σας κρατά ενήμερους.