Μην παραχαράσσετε
Mostly cloudy
9°C
 

Σοκ: Γιαγιάδες δούλευαν υπερωρίες σε εργοστάσιο παραγωγής τυρόπιτας της Χρυσής Ζύμης στο Πήλιο

3aa0dd096e2d3a6fbc4c3a4c7dea6188_xlΔεν πίστευαν στα μάτια τους με όσα αντίκρισαν οι άνδρες της Αστυνομίας Βόλου, επισκεπτόμενοι εργοστάσιο παραγωγής τυρόπιτας και άλλων σφολιατοειδών της εταιρείας Χρυσή Ζύμη στο Πήλιο, έπειτα από ανώνυμη καταγγελία.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε μέλος του σώματος καταπολέμησης της παράνομης εργασίας στο «Κουλούρι», στο εργοστάσιο, εργάζονταν κάτω από άθλιες συνθήκες δεκάδες ηλικιωμένες γυναίκες, οι οποίες από το ξημέρωμα μέχρι αργά το απόγευμα, ζύμωναν με ελάχιστα διαλείμματα τις πίτες της εταιρείας.

Οι συμπαθείς κυρίες, πληρώνονταν με 10 σεντς την ώρα και έτρωγαν αποκλειστικά τυρόπιτες και σπανακόπιτες, ενώ έμεναν σε ειδικά διαμορφωμένους ξενώνες εντός του εργοστασίου, όπου και ξεκουράζονταν για ελάχιστες ώρες, πριν επιστρέψουν στην παραγωγή. Συχνά, αναγκάζονταν να ζυμώνουν πίτες μέχρι και για 16 συνεχόμενες ώρες, ενώ δεν ήταν λίγες και οι φορές που καλούνταν να απομνημονεύουν συνταγές και να σπάνε τα αυγά με τα γυμνά τους χέρια.

Ωστόσο, οι ιθύνοντες της εταιρείας διατείνονται πως οι ηλικιωμένες εργάζονταν οικειοθελώς, με τις υπερωρίες να τους πληρώνονται κανονικά. Το «Κουλούρι» προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάποια από τις εργαζόμενες, οι οποίες ωστόσο το μόνο που έλεγαν ήταν η φράση «να σε κεράσω κάτι γιόκα μου», χαμογελώντας πλατιά.

Σε κάθε περίπτωση, ερευνούμε την υπόθεση και θα επανέλθουμε για οτιδήποτε νεότερο.