Μπορούσε και καλύτερα
Sunny
25°C
 

Η γενική προσδιοριστική «της κρίσης» προστίθεται πλέον στην επίσημη ονομασία της Ελλάδας

ellada1-1Μια σημαντική αλλαγή η οποία θα τεθεί σε ισχύ απ' τις αρχές του νέου έτους, αναμένεται να επιβληθεί στην επίσημη ονομασία της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε έπειτα από συνάντηση του πρωθυπουργού, των ιδιοκτητών αρκετών μεγάλων δημοσιογραφικών ομίλων, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Βλάση Τσάκα, η νέα ονομασία της χώρας μας θα είναι η «Ελλάδα της κρίσης», η οποία και θα αντικαταστήσει το «Ελλάδα», έπειτα από αρκετούς αιώνες χρήσης.

Πλέον, σε επίσημα έγγραφα, ταξιδιωτικούς οδηγούς, χάρτες και βιβλία, η πατρίδα μας θα αναγράφεται με τη νέα της ονομασία, ενώ στα αγγλικά θα αποκαλείται «Greece of recession». Παράλληλα, στην σημαία, κάτω ακριβώς απ' τον σταυρό, πρόκειται να τοποθετηθεί ένας άδειος κουμπαράς και μια κούτα, για να συμβολίζουν με γλαφυρότητα την κρίση.

«Δεν ξέρω αν τονίζεται αρκετά ότι έχουμε κρίση. Νιώθω ότι δεν το αναφέρουμε συχνά, στις συζητήσεις μας, στα ρεπορτάζ των καναλιών, στα άρθρα και τα βιβλία. Με την προσθήκη της γενικής «της κρίσης», θα γνωρίζει κι ο πιο αδαής πως βρισκόμαστε σε κρίση κι έτσι δεν θα δημιουργούνται παρεξηγήσεις», εξήγησαν κύκλοι της κυβέρνησης, αιτιολογώντας τη σχετική απόφαση.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε πως απορρίφθηκε η ονομασία «Ελλάδα της οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης» διότι δεν βόλευε τα νέα διαβατήρια αλλά και το διαγωνισμό της νέας Eurovision.