Έχει τρελαθεί ο καιρός!!!
Sunny
24°C
 

Καταργούνται όσοι οργανισμοί του Δημοσίου δεν περιέχουν αρκετά φωνήεντα στο ακρωνύμιο τους

tsksxkΠρος κλείσιμο φαίνεται πως οδεύουν πάνω από 50 φορείς και οργανισμοί του Δημοσίου που δεν περιέχουν ικανοποιητικό αριθμό φωνηέντων στο ακρωνύμιο τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δόθηκε σήμερα το πρωί στη δημοσιότητα. Οι υπάλληλοι των φορέων που καταργούνται φαίνεται πως είτε θα αποχωρήσουν είτε θα μεταταχθούν σε άλλο φορέα, ο οποίος δεν θα παρουσιάζει πρόβλημα με το ακρωνύμιο του.

Ανάμεσα στους φορείς που θα βάλουν «λουκέτο» αναμένεται να βρίσκονται οπωσδήποτε τα ΚΜΣΠ (Κέντρο Μεταλλευμάτων, Στοιχείων και Πετρωμάτων), ΤΠΤΒΕ (Ταμείο Πρώην Τραπεζοϋπαλλήλων Βορείου Ελλάδος) αλλά και η ΓΓΠΔΓΠ (Γενική Γραμματεία Παραθαλάσσιων Δασικών και Γεωργικών Περιοχών), όπως επιβεβαίωσαν στελέχη του υπουργείου μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «η μη επαρκής χρήση φωνηέντων στα αρχικά των οργανισμών τους καθιστά μη φιλικούς προς τον πολίτη» ενώ σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης επισημαίνεται ότι «τα ακρωνύμια που δυσκολεύουν τον προφορικό λόγο επιδεινώνουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις των πολιτών με τους υπαλλήλους των δημοσίων υπηρεσιών και τελικά δεν υπάρχει άλλη λύση από την κατάργηση τους».

Παράλληλα με το κλείσιμο των προβληματικών οργανισμών, το υπουργείο αναμένεται να εκδώσει εγκύκλιο με οδηγίες για ασφαλείς, φιλικές προς τους χρήστες ονομασίες. Ως παραδείγματα προς μίμηση αναφέρονται το ΙΚΑ, όπου το γιώτα και το άλφα συνυπάρχουν σε αρμονία καθώς και ο ΕΟΠΥΥ, όπου παρατηρείται η πρωτοποριακή χρήση των δύο συνεχόμενων ύψιλον που στον προφορικό λόγο «ενώνονται» χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην προφορά.

Τέλος, σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενικών του προσώπων, ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την απόφαση της κυβέρνησης εμφανίζεται ο 76χρονος συνταξιούχος ξυλουργός, Κώστας Χατζηλάου, ο οποίος τους τελευταίους 8 μήνες προσπαθεί να εντοπίσει τα γραφεία του ΤΣΞΧΚ (Ταμείο Συνταξιούχων Ξυλουργών, Χειροτεχνών και Κεραμοποιών) για μια προσωπική του υπόθεση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

«Παίρνω τηλέφωνο το 11880 για να με συνδέσουν και αυτοί κάθε φορά νομίζουν ότι παθαίνω εγκεφαλικό. Τρεις φορές έχουν στείλει ασθενοφόρο σπίτι μου χωρίς λόγο. Μια φορά μόνο αποφάσισα να ξεκινήσω από την Ομόνοια και να αρχίσω να ρωτάω περαστικούς και περιπτεράδες, μήπως έβρισκα κάποιον που να μπορεί να με βοηθήσει, ωστόσο κάθε φορά που ξεστόμιζα τα αρχικά ΤΣΞΧΚ μαζεύονταν αδέσποτα σκυλιά που μου γάβγιζαν απειλητικά οπότε τα παράτησα» σημειώνει ο 76χρονος, ο οποίος ευελπιστεί πως κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον θα καταφέρει να εισπράξει τη σύνταξή του.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.