Μην παραχαράσσετε
Partly sunny
15°C
 

Στα ύψη φέτος η τιμή της εορταστικής κολοκύθας, με δυσκολία γιορτάστηκε το Halloween στην Ελλάδα

peimΓκρίνια, απογοήτευση και έντονος προβληματισμός επικρατεί στην συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών, τα οποία δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να εορτάσουν την παραδοσιακή εορτή του Halloween, όπως συνηθίζεται εδώ και αιώνες.

Αιτία της παραπάνω θλιβερής πραγματικότητας, δεν ήταν άλλη από την ανεξέλεγκτη άνοδο της τιμής της κολοκύθας, η οποία για ακόμη μια χρονιά ήταν δυσπρόσιτη για τα περισσότερα βαλάντια. «Δυστυχώς, η κρίση δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Μετά τον οβελία και την γαλοπούλα, ήρθε η ώρα της κολοκύθας. Πώς θα αγοράσει την κολοκύθα του ο ρημαζόμενος Έλληνας, πώς θα γιορτάσει τις ρίζες του; Μας παίρνουν την παράδοση, για να χάσουμε την ταυτότητά μας», σχολίασε μιλώντας στο «Κουλούρι» ένας ανήσυχος πολίτης, για να προσθέσει:

«Φέτος δεν πήρα κολοκύθα, αύριο δεν θα έχω δυνατότητα να πάρω φάρμακα. Αλυσίδα πάνε αυτά, αν δεν κάνουμε κάτι γρήγορα θα χάσουμε κάθε αξιοπρέπεια. Το ξέρετε ότι δεν είχα σοκολατάκια να προσφέρω στα παιδιά που χτυπούσαν την πόρτα μου για trick or treat; Δεν έχω ξανανιώσω τέτοια ντροπή».

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η λαμπρή εορτή του Halloween τιμήθηκε σε κάθε άκρη της χώρας, σκορπώντας μήνυμα αισιοδοξίας και δίνοντας στίγμα υψηλού εθνικού φρονήματος.