Σε βλέπουμε
Partly cloudy
23°C
 

«Για κάθε θετικό μέτρο στο σύμπαν υπάρχει και ένα αρνητικό» τονίζουν βουδιστές μοναχοί, στελέχη της κυβέρνησης

tsakalotos_yin_yangΣαφή αναφορά στις έννοιες του Γιν και του Γιανγκ, θεμελιώδη συστατικά της Παραδοσιακής Κινεζικής Φιλοσοφίας, περιέχει η τεχνική συμφωνία στην οποία κατέληξαν το πρωί της Τρίτης κυβέρνηση και θεσμοί, μετά από μαραθώνια διαπραγμάτευση διάρκειας 12 ωρών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο προσχέδιο της τελικής συμφωνίας για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης περιλαμβάνεται - μετά από απαίτηση της ελληνικής πλευράς - ειδική επεξηγηματική ενότητα για τη φιλοσοφία του Γιν και του Γιανγκ, του φωτός και του σκοταδιού, των οποίων η αρμονική ισορροπία εξασφαλίζει την υγεία και την ανάπτυξη.

Στη συνέχεια, το κείμενο της συμφωνίας περιγράφει αναλυτικά τα μέτρα περικοπών στις συντάξεις, μείωσης του αφορολογήτου και ιδιωτικοποιήσεων, συνολικού ύψους 3,8 δισ. ευρώ. Για κάθε ένα από αυτά τα μέτρα αναφέρεται το συμπληρωματικό του θετικό μέτρο, αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον θεμελιώδη δυϊσμό της ζωής και του σύμπαντος.

«Έχουμε λευκό καπνό, αλλά ταυτόχρονα έχουμε και μαύρο καπνό. Όπως συμβαίνει παντού στο σύμπαν, για κάθε θετικό μέτρο προκύπτει αναγκαστικά και ένα αρνητικό. Υπάρχει η φωτεινή πλευρά του βουνού, όμως υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά του βουνού» τόνισαν ανεξάρτητα το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του και βουδιστές μοναχοί στο ναό Σαολίν, στην κορυφή του βουνού Σουνγκ της κεντρικής Κίνας.

«Τα θετικά και τα αρνητικά είναι οι δύο όψεις του νομίσματος, κάποιες μέρες υπερισχύει το Γιν, άλλες το Γιανγκ» δήλωσαν απαντώντας σε ερωτήσεις τόσο οι μοναχοί Σαολίν, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.

Τέλος, δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν οι φήμες που θέλουν το διορισμό διδύμου κυβερνητικών εκπροσώπων, ενός αισιόδοξου και ενός απαισιόδοξου, έτσι ώστε να καλύπτεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της πραγματικότητας.