Σε βλέπουμε
Clear
27°C
 

Εθισμένος στην αδρεναλίνη 36χρονος που πληρώνει τη ΔΕΗ με πάγια τραπεζική εντολή

neon-brainΚυνηγώντας «ενέσεις» αδρεναλίνης περνά τις ημέρες του ο 36χρονος Κοσμάς Λ., πρώην αλεξιπτωτιστής και εκπαιδευτής μπάντζι τζάμπινγκ, που πλέον έχει ρυθμίσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να πληρώνονται αυτόματα με πάγια τραπεζική εντολή, στις 15 κάθε δεύτερου μήνα.

Όπως εξομολογείται στους Financial Times, ο 36χρονος από πιτσιρικάς στρεφόταν προς οτιδήποτε διεγείρει τα επινεφρίδια, ανεβάζοντας τα επίπεδα αδρεναλίνης του στα ύψη. Επί μια δεκαετία ήταν κασκαντέρ στην αμερικανική βιομηχανία του θεάματος, για να επιστρέψει στη χώρα μας το 2013 σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τον εθισμό του και να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Με το που επέστρεψε στην Αθήνα, ο Κοσμάς νοίκιασε ένα διαμέρισμα στην περιοχή των Αμπελοκήπων και, αν και δεν είχε κάποιο σταθερό εισόδημα, έσπευσε να δώσει εντολή στην τράπεζά του για αυτόματη πληρωμή της ΔΕΗ.

«Όταν έφθαναν εκείνες οι μέρες, άνοιγα τη σελίδα του web banking και περίμενα τη δόση αδρεναλίνης μου. Ώρες ολόκληρες ήμουν από πάνω και έκανα refresh. Όταν έβλεπα ότι το ποσό ήταν υπερβολικό ή είχε γίνει κάποιο λάθος, έτρεχα στη ΔΕΗ να βρω το δίκιο μου - ένα υποκατάστημα της ΔΕΗ έχει περισσότερη ένταση από οποιαδήποτε πτώση με αλεξίπτωτο έχω ζήσει ποτέ» εξιστορεί ο 36χρονος, ο οποίος μέσα σε 4 χρόνια έχει πληρώσει στη ΔΕΗ περίπου 11.500€ για ένα διαμέρισμα 75 τ.μ., από τα οποία τα 7.800€ πρόκειται να του επιστραφούν με τη διαδικασία του συμψηφισμού.

Ρεπόρτερ του «Κουλουριού» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Κοσμά εχθές, ημέρα πληρωμής του λογαριασμού, όμως εκείνος είχε μόλις ξυπνήσει σε μια μπανιέρα με παγάκια, νιώθοντας οξύ πόνο και με μια μεγάλη τομή στη δεξιά του πλευρά.