Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Sunny
14°C
 

Κρεσέντο προκλητικότητας: Τούρκος πολίτης ανακηρύχθηκε ο Ηρόδοτος

Σε άλλη μια πρόκληση προέβη χθες η Τουρκία, η οποία προχώρησε σε επίσημη τελετή πολιτογράφησης του γνωστού ιστορικού, δύο χιλιάδες τετρακόσια σαράντα πέντε χρόνια μετά το θάνατό του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πρωτοβουλία ήταν του δημάρχου  του Μπόντρουμ, η οποία έγινε αμέσως και ενθουσιωδώς αποδεκτή από το Τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είναι και το αρμόδιο για πολιτογραφήσεις.

Μετά την επίσημη τελετή πολιτογράφησης, οι σεφ του δήμου Μπόντρουμ είχαν ετοιμάσει εκλεκτά εδέσματα για τους υψηλούς προσκεκλημένους, όπως κεμπάμπ με γαρίδες και φουντούκια και γιαούρτι με μπούκοβο και χουρμάδες, όλα αγπημένα φαγητά του Ηροδότου σύμφωνα με σημειώσεις του ιδίου που βρέθηκαν στο περιθώριο ορισμένων ιστορικών του κειμένων. Σερβιρίστηκε λευκό κρασί ενώ το επιδόρπιο είχε ως βάση του το σμέουρο.

Το μπαράζ προκλήσεων ήρθε να συμπληρώσει μικρής διάρκειας Navtex που εξέδωσε η Τουρκία σε περιοχή ανάμεσα στο Μπόντρουμ και τη Μαρμαρίδα. Η Navtex είχε διάρκεια όσο κράτησε η τελετή και το επίσημο δέιπνο και εκδόθηκε για παν ενδεχόμενο αλλά και για γούρι, σύμφωνα με πηγές.

Ο ελληνικός στόλος παρακολούθησε τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων. Εκτάκτως, θα συνεδριάσει στις 13:00 υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.