Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Sunny
20°C
 

Ανοιχτή επιστολή Σίσυφου: «Δία, δεν σκέφτηκες να με βάλεις να γεμίζω και να αδειάζω το πλυντήριο»

Με μια επιστολή που θα συζητηθεί πολύ, κατ'ευθείαν από τα Τάρταρα, επανεμφανίζεται ο βασιλιάς Σίσυφος στο δημόσιο βίο.

Η επιστολή που έστειλε ο άλλοτε ιδρυτής και βασιλιάς της Κορίνθου στο «Κουλούρι», έχει εξοργίσει το δωδεκάθεο καθώς αφενός παροτρύνει τους θνητούς σε εξέγερση, αφετέρου υπονοεί πως η τιμωρία που του είχε επιβληθεί ήταν μυωπική χτυπώντας άμεσα την παντογνωσία του Δία. Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή όπως παρεδόθη στα γραφεία μας από τον ίδιο τον Ερμή:

«Δία, Δία, τώρα το έτος 2019 βλέπουμε επιτέλους ποιος γελάει τελευταίος. Νόμιζες ότι η τιμωρία που μου έδωσες ήταν σκληρή; Σε πληροφορώ πως πλέον αποτελεί τη διασκέδασή μου εδώ στα Τάρταρα, και ευχαριστιέμαι όταν βλέπω όλους τους άλλους να γεμίζουν και να αδειάζουν το πλυντήριο πιάτων καθημερινά. Δεν σκέφτηκες να με βάλεις να γεμίζω και να αδειάζω το πλυντήριο, και σου είχε φανεί σκληρό να ανεβάζω μια πέτρα στην κορυφή ενός βουνού, τόσα ήξερες. Τα λέγαμε με τον Ραδάμανθυ τις προάλλες, και ακόμα και αυτός γελάει με την τιμωρία που μου έβαλες, τη στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη γη πρέπει να βάζουν πλυντήριο πιάτων καθημερινά.

Εδώ στη γειτονιά μας, ο Τάνταλος γεμίζει, ο Ιξίων αδειάζει, και έχουμε βάλει τον Σαλμωνέα να κάνει τα μαχαιροπίρουνα. Πολλάκις μου έχουν ζητήσει να βοηθήσω και εγώ λίγο, αλλά ξεγλιστράω εύκολα όταν τους λέω πως πρέπει να κουβαλήσω το βράχο μου. Καλώ λοιπόν ευθέως την ανθρωπότητα σε εξέγερση, και να σταματήσει αμέσως να φέρνει εις πέρας την φρικτή τιμωρία στην οποία υφίσταται καθημερινά και να αρχίσει να χρησιμοποιεί αποκλειστικά σκεύη και μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης. Ένας θεός που δεν μπορεί να προβλέψει την ύπαρξη πλυντηρίων δεν αξίζει το σεβασμό και την υπακοή κανενός».

Πλέον, αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση του Δία και θα σας ενημερώσουμε άμεσα για οτιδήποτε νεότερο.