Έχει τρελαθεί ο καιρός!!!
Sunny
25°C
 

Πώς να αφαιρέσετε από τον οργανισμό σας το εμβόλιο αν το κάνατε κατά λάθος

Τα εμβόλια σώζουν ζωές καθώς παρέχουν σε πολύ υψηλό ποσοστό ανοσία απέναντι στην COVID-19, ωστόσο πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος ή κάποια που έχει εμβολιαστεί να αλλάξει γνώμη. Ευτυχώς, μπορεί να μην είναι αργά.

Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες - βιοτεχνολόγους του πανεπιστημίου της Ουψάλα της Σουηδίας, η αφαίρεση του εμβολίου από τον ανθρώπινο οργανισμό είναι εξαιρετικά απλή, λειτουργεί για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια και μπορεί να έχει αποτέλεσμα έως και 72 ώρες μετά τον εμβολιασμό.

Με τη χρήση μιας σύριγγας, ή σε περίπτωση έλλειψης και με βελόνα και το πλαστικό από στυλό Bic, τρυπάτε κάποιο σημείο του σώματος όπου υπάρχει εξωτερική μεμβράνη και ρουφάτε μέχρις ότου αφαιρεθούν τα συστατικά του εμβολίου. Ιδανικές επιλογές είναι τα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών ή των χεριών, πίσω από τους συνδέσμους στα γόνατα, οι μασχάλες και οι λοβοί των αυτιών.

Σε περίπτωση αιμορραγίας επιμείνετε γιατί μερικές φορές το εμβόλιο αναμιγνύεται με το αίμα, ωστόσο αν παρατηρηθεί αιμορραγία από διαφορετικό σημείο από αυτό που γίνεται η αφαίρεση, θα πρέπει να διακόψετε αμέσως και καλό θα είναι να εξεταστείτε από γιατρό.

Οι Σουηδοί επιστήμονες μάλιστα προχώρησαν και σε ζωντανή επίδειξη της διαδικασίας, σε φοιτητή του πανεπιστημίου που εμβολιάστηκε για το σκοπό αυτό με εμβόλιο mRNA. Στο βίντεο φαίνεται ο νεαρός φοιτητής να ρουφάει με χαρακτηριστική ευκολία τη δόση του εμβολίου από τον οργανισμό του και να τη φτύνει σε διπλανό νεροχύτη, αποκτώντας πρόσβαση από τη μεμβράνη δίπλα στο μικρό δάχτυλο του αριστερού του ποδιού.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο φοιτητής δεν έχει καθόλου αντισώματα ενάντια στον ιό SARS-CoV-2, το οποίο ήταν και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα νιώθει καλά στην υγεία του, αν και έχει αποκτήσει ψυχρό λευκό χρώμα και έχει αιματοκρίτη 15%, μέτρηση που ωστόσο χαρακτηρίζεται απολύτως φυσιολογική σε αυτήν την περίπτωση.

Οι ρεπόρτερ του «Κουλουριού» παρακολουθούν από κοντά το θέμα και θα επανέλθουν με περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα πρακτικά ζητήματα της διαδικασίας, αφού τη δοκιμάσουν οι ίδιοι.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.