Σχετικά είναι όλα
Mostly cloudy
11°C
 

Στο τραπέζι ξανά από την ελληνική πλευρά το όνομα «Ντεμέκ Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ

5941346acd3a1857b800aad7Καθώς το ταξίδι του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στην ΠΓΔΜ πλησιάζει, έρχονται στο φως της δημοσιότητας και τα ονόματα τα οποία θα προτείνει η ελληνική πλευρά προς τους Σκοπιανούς, με στόχο την επίλυση του μακροχρόνιου ζητήματος, το οποίο αποτελεί και όρο της χώρας μας για την ένταξη των γειτόνων μας στο ΝΑΤΟ.

Όπως είναι σε θέση να αποκαλύψει μόνο το «Κουλούρι» ωστόσο, οι ονομασίες «Μακεδονία του Βαρδάρη» και «Δημοκρατία των Σκοπίων» δεν είναι οι μοναδικές οι οποίες έχουν προταθεί. Αντίθετα, στο τραπέζι έχουν πέσει και μερικές ακόμη εναλλακτικές ονομασίες, όπως «Μακεδονία των βαρβάρων», «Κακιά Μακεδονία», «Ντεμέκ Μακεδονία» και «Πολύ θα ήθελαν να είναι η αυθεντική Μακεδονία», οι οποίες και θα μεταφερθούν απ' τον Έλληνα Υπ.Εξ. στον ομόλογό του, Νίκολα Ντιμίτροφ.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μια από τις προτάσεις μας θα γίνει δεκτή και θα δοθεί επιτέλους ένα τέλος σε αυτό το ζήτημα το οποίο τόσο έχει ταλαιπωρήσει τις σχέσεις των δύο χωρών. Οι ιδέες μας είναι πρωτότυπες, παιχνιδιάρικες, με σεβασμό στην ιστορία της ΠΓΔΜ», σχολίασε ο κ. Κοτζιάς, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το τι θα γίνει αν στους Σκοπιανούς αρέσουν περισσότερες από μία ονομασίες, αποκάλυψε ότι θα μπορούν να αλλάζουν όνομα κάθε χρόνο, αρκεί να το δηλώνουν εγκαίρως.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά τις διαπραγματεύσεις και θα επανέλθει για οποιαδήποτε εξέλιξη.