Μπορούσε και καλύτερα
Cloudy
26°C
 

Προς ακύρωση οδεύει ο Δεκέμβρης, ώστε να ολοκληρωθεί νωρίτερα το 2016

dec31 ημέρες λιγότερες θα διαρκέσει όπως φαίνεται το 2016, αφού ύστερα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Παγκόσμια Επιτροπή Χρονολογίας και Ημερολογίων στο Γιβραλτάρ, αποφασίστηκε η κατάργηση του φετινού Δεκέμβρη για λόγους ασφαλείας.

Στην απόφαση αυτή οδήγησε ο φόβος της παγκόσμιας κοινότητας, έπειτα απ' όλα τα δυσάρεστα γεγονότα τα οποία έχουν λάβει χώρα μέσα στο έτος, όπως οι θάνατοι αρκετών αγαπημένων προσωπικοτήτων, τρομοκρατικές ενέργειες, φυσικές καταστροφές, το Brexit αλλά κι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ.

Μπροστά στο φόβο νέων τραγωδιών τις ημέρες που απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονιά, προτάθηκε, εξετάστηκε κι όπως μεταφέρουν οι πληροφορίες εγκρίθηκε, η κατάργηση του φετινού Δεκέμβρη. Έτσι, τα Χριστούγεννα φέτος δεν θα γιορταστούν καθόλου, ενώ η Πρωτοχρονιά θα διεξαχθεί κανονικά, αμέσως μετά την 30η ημέρα του Νοέμβρη.

«Δεν γίνεται να το ρισκάρουμε. Ποιος ξέρει τι άλλο θα συμβεί μέχρι να τελειώσει η κωλοχρονιά. Ζητήσαμε από μουσικούς, ηθοποιούς και συγγραφείς άνω των 60 ετών να μην ξαναβγούν απ' το σπίτι μέχρι να φύγει το 2016 αλλά δεν είναι αρκετό. Η μόνη λύση είναι να φύγει το δίσεκτο ένα μήνα νωρίτερα και να υποδεχτούμε το 2017, ευχόμενοι πως θα γίνει μια νέα αρχή. Έτσι κι αλλιώς, τα Χριστούγεννα είναι υπερεκτιμημένα», τόνισε μιλώντας στο «Κουλούρι» ο Κάλεν Νταρ, υπεύθυνος παγκοσμίως για τις αλληλουχίες των μηνών.

Πλέον, το μόνο που απομένει για την τυπική έγκριση της πρότασης, είναι η άδεια του Χριστού, ο οποίος εμφανίζεται δυσαρεστημένος μπροστά στο ενδεχόμενο να μην γιορτάσει φέτος γενέθλια.