Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
16°C
 

Νέα πρόκληση Eρντογάν: «Θα καταστρέψω όλους τους δίσκους τουρκικής ψυχεδελικής ροκ και θα κλαίτε»

Προκλητικός εμφανίστηκε, για άλλη μία φορά, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ρίχνοντας τα «πυρά» του κατά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη διάσκεψη της Βάρνας.

Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους εν πτήσει προς Σενεγάλη και Μάλι, όπου περιοδεύει, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως εφόσον η ΕΕ και η παγκόσμια κοινότητα συνεχίσουν να είναι αρνητικές απέναντι στην Τουρκία, αυτός διατίθεται να «κάψει στην πυρά» όλους τους δίσκους τουρκικής ψυχεδελικής ροκ που έχουν διασωθεί από τις δεκαετίες του '60 και του '70.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, ο Μακρόν τού ζήτησε να τηρήσει ήπια στάση στο θέμα της κυπριακής ΑΟΖ: «Θέλει να είναι πιο ήπια η στάση μας στο θέμα της Κύπρου και της ΑΟΖ. Κι εγώ του εξήγησα ότι συμπεριφερθήκαμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Αν συνεχίσει έτσι δεν θα έχουν με τι να χορεύουν τα γαλλάκια», τόνισε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν επέμεινε στη στάση του τονίζοντας πως θα πραγματοποιήσει έρευνες η Τουρκία στη Μεσόγειο: «Ασφαλώς και θα κάνουμε, δεν υπάρχει θέμα. Γι’ αυτό αγοράστηκε αυτό το σκάφος. Η αγορά του σκάφους ενόχλησε τους Ελληνοκύπριους. Σε εκείνη την περιοχή χωρίς την συγκατάθεση της 'Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου' και της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα. Εύχομαι πραγματικά να μην χρειαστεί να χρησιμποιήσουμε το υπερόπλο της καταστροφής της μουσικής μας παρακαταθήκης που έχει γίνει ανάρπαστη για ψαγμένους DJs παγκοσμίως , αλλά δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε αν χρειαστεί».

Πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ από το Πεντάγωνο, οι οποίες αναφέρουν πως στα δύο κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, βρέθηκε ολόκληρη η δισκογραφία του Baris Mancho, ελέγχονται ως ανακριβείς.