Σε βλέπουμε
Partly cloudy
23°C
 

Την υποστήριξή του στον Emmanuel Macron δηλώνει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους Γάλλους να στηρίξουν τον Emmanuel Macron στο δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, έστειλε με επιστολή του ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Η επιστολή του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη δημοσιεύτηκε το πρωί της Παρασκευής στο φύλλο της γαλλικής Le Monde.

Η επιστολή τάσσεται υπέρ της διατήρησης της ισορροπίας στην ενωμένη Ευρώπη, «πράγμα το οποίο είναι φανερό πως η κα. Le Pen σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί». Παράλληλα ο συμπατριώτης μας «έπλεξε το εγκώμιο» του ιδρυτή της προοδευτικής παράταξης «Εμπρός!». Μάλιστα παραδέχτηκε πως ο Γάλλος υποψήφιος και ο ίδιος, όχι μόνο είχαν γνωριστεί στο Παρίσι, αλλά είχαν περάσει πολλές ώρες «φιλοσοφώντας για τη ζωή και συζητώντας για πολλές ώρες το πόσο σημαντικό είναι το γυναικείο φύλο στις ζωές και των δύο»

Αν και πολιτικής χροιάς, η επιστολή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη αναφέρεται αρκετά και στην σύζυγο του Emmanuel Macron, Brigitte Trogneux, η οποία όπως αναφέρει του θυμίζει «τη μητέρα ενός παλιού φίλου».

Η δήλωση του καλλιτέχνη εισέπραξε θετικά σχόλια από την πλειονότητα των πολιτικών στο Παρίσι, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ο γαλλικός λαός προσέλθει ξανά στις κάλπες.