Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
21°C
 

Με ειδική σήμανση θα συνοδεύονται στο εξής οι λογαριασμοί Κυπρίων στο Facebook

facebookΆμεσα μέτρα αναμένεται να λάβει η διεύθυνση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ώστε πλέον να προειδοποιεί τους χρήστες της για τους λογαριασμούς Κυπρίων, οι οποίοι έχουν κατακλύσει το πιο πετυχημένο site στον πλανήτη.

Το τελευταίο διάστημα, αρκετοί ήταν αυτοί οι οποίοι είχαν διαμαρτυρηθεί προς τους υπεύθυνους του Facebook, αφού βλέποντας τις αναρτήσεις των Κυπρίων φίλων τους, θεωρούσαν πως ο ηλεκτρονικός τους υπολογιστής έχει πέσει θύμα χάκινγκ.

«Βλέπαμε μια διάλεκτο η οποία θύμιζε τα ελληνικά, με κάποιες όμως διαφορές. Αρχικά δεν δώσαμε σημασία, όταν όμως το φαινόμενο άρχισε να γίνεται συχνότερο, τότε νομίζαμε πως κάτι δεν πάει καλά. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όμως, ήταν όταν είδαμε τα ποσταρίσματα τραγουδιών της Βίσση κι η αποθέωση παικτών που συμμετείχαν σε talent shows. Τότε φωνάξαμε τους ειδικούς και μας ενημέρωσαν πώς πρόκειται απλά για λογαριασμούς Κυπρίων», εξηγεί στο «Κουλούρι» Έλληνας χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι, από εδώ και στο εξής, όλοι οι λογαριασμοί των Κυπρίων θα αναγράφουν σε παρένθεση τα γράμματα CPR, ώστε να ενημερώνουν το κοινό για την προέλευσή τους. «Σκεφτήκαμε να ζητήσουμε από τους Κύπριους να βάλουν τη σημαία της χώρας τους ως φωτογραφία προφίλ, όμως θα φαινόταν σαν να συμπαραστέκονται στους Κύπριους και μεταξύ μας, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θες να τους εκφράσεις την συμπαράστασή τους και να τους δώσεις κουράγιο», αποκάλυψε αξιωματούχος του Facebook.

Τέλος, διαψεύδονται οι φήμες πως όλες οι φωτογραφίες προφίλ των Κυπρίων θα χωρίζονται στο εξής από μια διακριτική, πράσινη γραμμή.