Μπορούσε και καλύτερα
Partly cloudy
22°C
 

Νέα πρόκληση Ερντογάν, διόρισε ιμάμη στην Αγία Σοφία της ΑΕΚ

aek3Στα ύψη βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα το θερμόμετρο της έντασης ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, αφού η τουρκική πλευρά δίνει συνέχεια στο γαϊτανάκι των προκλήσεων.

Έτσι, μετά τον διορισμό μόνιμου ιμάμη στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, φαίνεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διέταξε το ίδιο και για την υπό κατασκευή νέα έδρα της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία θα ονομάζεται επίσης Αγία Σοφία.

Συγκεκριμένα, ο ιμάμης αναμένεται να  διοριστεί άμεσα και θα ταξιδέψει για τη χώρα μας, ώστε να επιβλέψει την ανέγερση του νέου γηπέδου, όταν αυτή λάβει σάρκα και οστά. Μέχρι τότε, ο ιμάμης θα στήσει ένα πρόχειρο τζαμί στο άδειο οικόπεδο, καλώντας κάθε πρωί και απόγευμα τους πιστούς για να προσκυνήσουν. Ακόμη, απ' την «Ένωση» ζητήθηκε κάθε φορά που σκοράρει, απ' τα μεγάφωνα να ακούγονται μουσουλμανικές προσευχές, καθώς και η τοποθέτηση μιας μεγάλης φωτογραφίας του Κεμάλ στα επίσημα.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη επί του θέματος, αφού αναμένεται να έχει συνάντηση άμεσα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος ήδη δίκην ρελάνς ζήτησε να καθίσει κάτω απ' τα δοκάρια της ομάδας στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, ώστε να υπερασπιστεί το δικέφαλο της ΑΕΚ και της ορθοδοξίας.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά την υπόθεση και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.