Μότο Χριστός
Rain
15°C
 

Αποκάλυψη «Κουλουριού»: 2.000 ετών ο αναπτήρας που χρησιμοποιείται για να ανάβει το Άγιο Φως

Σάλο και αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βιβλίο του Δημήτρη Αλικάκου, στο οποίο ένας σκευοφύλακας του Πανάγιου Τάφου φέρεται να λέει πως ανάβει το Άγιο Φως με αναπτήρα.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο, ο σκευοφύλακας Ισίδωρος δεν είναι ο μόνος που παραδέχεται κάτι τέτοιο, καθώς και ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Ασκάλωνος Νικηφόρος, αναφέρει ότι ως σκευοφύλακας είχε ανάψει το καντήλι με σπίρτα μετά από προτροπή μάλιστα του δραγουμάνου του Πατριαρχείου.

Το «Κουλούρι», δεν θα μπορούσε να παραμείνει με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε αυτές τις αποκαλύψεις κι έτσι έκανε το δικό του ρεπορτάζ. Έτσι, όπως μαρτυρούν πηγές της ορθοδοξίας κατευθείαν από τον Πανάγιο Τάφο, ο συγκεκριμένος αναπτήρας, είναι τουλάχιστον 2.000 ετών και σύμφωνα με αξιόπιστες μαρτυρίες, ήταν αυτός με τον οποίο άναψαν οι μαθητές του Ιησού τα κεριά στον Μυστικό Δείπνο.

Όσο για τα σπίρτα, πρόκειται για κομμάτια ξύλου από τον σταυρό του Θεανθρώπου, τα οποία με κάποιο θαυματουργό τρόπο δημιουργούν φλόγα. Ο δημοσιογράφος μας, ρώτησε αν ο συγκεκριμένος αναπτήρας μπορεί να ανάψει και με κόντρα άνεμο, με τον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου να μας κλείνει φανερά ενοχλημένος το τηλέφωνο.