Τι σημασία έχει
Clear
9°C
 

Κουρασμένος ήδη από την πρώτη του φετινή σταύρωση ο Χριστός, ελπίζει του χρόνου Ορθόδοξο και Καθολικό Πάσχα να συμπέσουν

crucifixionΕξουθενωμένος σωματικά και πνευματικά αισθάνεται ήδη ο Ιησούς, μετά και το πρώτο, Καθολικό Πάσχα, το οποίο ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο υιός του Θεού, σταυρώθηκε και αναστήθηκε για ακόμη μια χρονιά, κάτι το οποίο θα χρειαστεί να επαναλάβει ξανά τις επόμενες ημέρες, στα πλαίσια του Ορθόδοξου Πάσχα. «Ήδη το να περνάω τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο εδώ και 2018 χρόνια έχει καταντήσει κουραστικό. Πόσες φορές να σταυρωθεί ένας θεάνθρωπος δηλαδή; Το να το κάνω όμως και δύο φορές μέσα σε λίγες ημέρες επειδή μαλώσανε οι άνθρωποι μεταξύ τους, πάει πολύ», σχολιάζει οργισμένος ο Χριστός και συνεχίζει:

«Κάποιες φορές τη γλιτώνω και το Πάσχα συμπίπτει στις δύο εκκλησίες μας, τις περισσότερες φορές όμως πρέπει να τα περνάω όλα διπλά. Λυπηθείτε με. Ελπίζω του χρόνου να πέσει ξανά την ίδια μέρα, διαφορετικά ίσως χρειαστεί να παρέμβω στα ημερολόγιά σας, έστω κι αν ο μπαμπάς θυμώνει όταν το κάνω».

Όσο για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει κάποιον σωσία για την αναπαράσταση του θείου δράματος από του χρόνου, ο Ιησούς εμφανίστηκε σκεπτικός, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.