Οι επόμενες δύο βδομάδες είναι κρίσιμες
Partly sunny
16°C
 

Διαγωνισμό για άδεια καναλιού στα κυπριακά προωθεί η Κυβέρνηση, έντονη η αντίδραση του ΡΙΚ

rik_simaΗ δημοπράτηση της μίας και μοναδικής άδειας τηλεοπτικού σταθμού στα κυπριακά φαίνεται πως αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για την πορεία εξέλιξης της διαδικασίας.

Η είδηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΡΙΚ, η διοίκηση του οποίου απέστειλε διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό. Σε δηλώσεις τους στην κυπριακή τηλεόραση, στελέχη του ΡΙΚ μιλούσαν πάρα πολύ γρήγορα, χωρίς να αφήνουν κενά ανάμεσα στις λέξεις, τονίζοντας το τελικό νι αλλά και τα χι, φι και τς και διατηρώντας έναν σταθερά ένρινο ρυθμό.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, τα στελέχη του ΡΙΚ ήταν εξοργισμένα με την ελληνική κυβέρνηση, όμως ακόμη αναζητείται κάποιος ειδικός της κυπριακής διαλέκτου που να είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσει με ακρίβεια τα λεγόμενά τους.

Από την πλευρά τους, κύκλοι της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης υπεραμύνθηκαν της απόφασης του κ. Παππά, εξηγώντας πως η λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού στα κυπριακά αποτελεί βασικό κομμάτι της ψυχαγωγίας των Ελλήνων πολιτών και ως εκ τούτου η σχετική άδεια δεν μπορεί να δοθεί χωρίς διαγωνισμό.

Μάλιστα, άφησαν να εννοηθεί πως κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ίδια διαδικασία της δημοπρασίας όπως και για τις πανελλαδικές άδειες. Ωστόσο, όπως τόνισαν, σε μια τέτοια περίπτωση αντί για το κτίριο της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης στην Καλλιθέα, επιβάλλεται για λόγους αβρότητας να χρησιμοποιηθεί η έδρα του ΡΙΚ, επί της λεωφόρου ΡΙΚ στην Λευκωσία.