Να πάτε αλλού
Partly cloudy
13°C
 

Αποκάλυψη: Από κίρρωση του ήπατος πέθανε τη δεύτερη φορά ο Λάζαρος

lazaros-600x513Σε μια αποκάλυψη που αναμφίβολα θα συζητηθεί, είναι σε θέση να προχωρήσει το «Κουλούρι», το οποίο διαθέτει στην κατοχή του ένα χαμένο απόσπασμα της Βίβλου που φανερώνει τι συνέβη στον Λάζαρο, αφότου ο Ιησούς Χριστός τον έφερε πίσω από τους νεκρούς.

Όπως είναι γνωστό, ο υιός του Θεού, λίγες ημέρες πριν αναστηθεί ο ίδιος, δοκίμασε τη διαδικασία στον στενό του φίλο, Λάζαρο. Όλα πήγαν καλώς, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πώς θα διαχειριστεί ο ίδιος ο Δίκαιος και Τετραήμερος, τη δεύτερη ευκαιρία που του χάρισε ο δάσκαλός του. Έτσι, όπως επιβεβαιώνουν και οι δύο αδερφές του Λαζάρου, Μάρθα και Μαρία, ο μαθητής του Χριστού δεν κατάφερε να διαχειριστεί την ξαφνική αυτή δημοσιότητα με αποτέλεσμα να το ρίξει στο ποτό.

«Ξαφνικά ο Λάζαρος ένιωσε αθάνατος και συνάμα πιο θνητός από ποτέ. Όλη αυτή η εμπειρία τον άλλαξε, άνθρωποι τον αναγνώριζαν στους δρόμους και του ζητούσαν να αναστηθεί ξανά μπροστά τους και να τους υπογράψει αυτόγραφα. Τριγυρνούσε στα καπηλειά πίνοντας και αναζητούσε μάταια τον Ιησού για συμβουλές, για 30 ολόκληρα χρόνια, μέχρι που το συκώτι του τον πρόδωσε», διηγείται η Μάρθα και συμπληρώνει: «Δυστυχώς, τρίτη ευκαιρία δεν υπήρξε, θα ήταν κάπως υπερβολικό».

Απογοητευμένος με την επιλογή του δήλωσε ωστόσο κι ο ίδιος ο Ιησούς, σχολιάζοντας: «Λένε ότι δεν κάνω λάθη αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δεν σκέφτηκα πολύ διεξοδικά ποιος θα είναι ο beta tester της Ανάστασης. Τουλάχιστον δεν ανέστησα τον Ιούδα, όπως είχα αρχικά στο μυαλό μου, αποφεύγοντας το ολοκληρωτικό φιάσκο».

Το «Κουλούρι» αναζήτησε εκτεταμένα και τον Λάζαρο για δηλώσεις, φωνάζοντας δεύρο έξω για τρεις συνεχόμενες ημέρες, ωστόσο δεν υπήρξε αποτέλεσμα.