Σε βλέπουμε
Partly cloudy
23°C
 

Γαλλικές εκλογές: Μόλις 2 στους 5 ψηφοφόρους έχουν ονόματα τυριών

gallikes_eklogesΣτο 20,4% όσων ψήφισαν στις εκλογές της Κυριακής κυμαίνεται το ποσοστό των Γάλλων πολιτών που έχουν όνομα τυριού, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, σκιαγραφώντας την ανθρωπογραφία της γαλλικής κοινωνίας όπως αυτή αποτυπώνεται στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας.

Τα ευρήματα έρχονται να ανατρέψουν την έως τώρα κοινή πεποίθηση ότι ένα 65 με 70% των Γάλλων μοιράζονται το ίδιο όνομα με κάποιο είδος τυριού, φανερώνοντας πως στην ευχάριστη αυτή θέση βρίσκονται στην πραγματικότητα μόλις 2 στους 5 πολίτες.

Βεβαίως δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση πολλοί πολίτες με ονόματα τυριών να μην προσήλθαν για να ψηφίσουν, ενδεχομένως λόγω ντροπής ή φόβου για το βλέμμα του εκλογικού υπαλλήλου όταν θα διάβαζε το όνομα από τον κατάλογο.

Όπως αναμενόταν, νικητής μεταξύ των ονομάτων τυριών αναδεικνύεται το Καμανμπέρ, με μικρή όμως διαφορά από το δεύτερο Μπρι. Από εκεί και πέρα, η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη, με 8 τυριά να συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 3% - τα Κουλομιέ, Φοντενεμπλό, Επουάς, Λιβαρό, Φουρμ ντ’ Αμπέρ, Σεν Πωλέν, Μορμπιέ και Σαμπισού.

Όπως αποτυπώνεται στο χάρτη της χώρας, οι πολίτες των μεγάλων πόλεων και των πιο οικονομικά ισχυρών περιοχών, όπως η Μπορντό και το Παρίσι, στην πλειοψηφία τους προτίμησαν τον Εμανουέλ Μακρόν και κατά κύριο λόγο έχουν ονόματα τυριών με μαλακή ζύμη και ξεπλυμένη κόρα ή άλλων με πεπιεσμένη ζύμη που δεν έχει ψηθεί.

Στον αντίποδα, μεταξύ των ψηφοφόρων της Μαρίν Λεπέν σε περιοχές με υψηλή ανεργία και χαμηλούς μισθούς, κυριαρχούν τα ονόματα τυριών με επιφανειακή ωρίμανση ή αυτών που διαθέτουν διάσπαρτα πράσινα στίγματα στη ζύμη τους ή είναι τυλιγμένα με στάχτη.

Τα παραδοσιακά κόμματα της Γαλλίας, η Δεξιά και οι Σοσιαλιστές προτιμούνται κυρίως από πολίτες που έχουν ονόματα αγελαδινών και κατσικίσιων τυριών, αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης σοκάρουν τους ειδικούς ανά τον κόσμο, όμως δεν προκαλούν καμία έκπληξη στον 43χρονο Μιλτιάδη από τον Κολωνό, ο οποίος δηλώνει αντίθετος στο εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και ταυτόχρονα παρακολουθεί στενά τις γαλλικές προεδρικές εκλογές μέσω της ιστοσελίδας altsantiri.gr. Όπως τονίζει, εάν είχε ερωτηθεί πριν διαβάσει την έρευνα, ο Μιλτιάδης θα εκτιμούσε τα ποσοστά κάπου εκεί γύρω.