Μπορούσε και καλύτερα
Sunny
25°C
 

Επισήμως ρομπότ θεωρείται 22χρονος που ψήφισε 32.872 φορές τον Γ. Αντετοκούνμπο για το All-Star Game

alex_stefΕπίσημη επιστολή από το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έλαβε χθες το πρωί 22χρονος Ελληνοαμερικανός από την Αστόρια της Νέας Υόρκης, ο οποίος ψήφισε 32.872 φορές τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ψηφοφορία για το All-Star Game του NBA.

Η επιστολή εξηγεί πως ο 22χρονος Άλεξ Στεφ (σ.σ. κατά κόσμον Στεφανίδης) μπήκε στη λίστα με τους «ύποπτους» λογαριασμούς λόγω της συχνότητας με την οποία ψήφιζε, η οποία κινητοποίησε τις σχετικές δικλείδες ασφαλείας της διοργανώτριας αρχής.

«Κάτι τέτοιο μοιάζει λογικό, αν σκεφτούμε πως στο διάστημα από 8 έως 15 Ιανουαρίου ψήφιζε σταθερά πάνω από 2.000 φορές τη μέρα, ενώ κάποια στιγμή το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου έφτασε το - απλησίαστο για ανθρώπινο ον - αριθμό των 400 ψήφων το λεπτό» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Έκτοτε, τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών σε συνεργασία με κλιμάκια του υπουργείου Εργασίας, οι οποίοι ανέλυσαν διεξοδικά τις κινήσεις και τις συνήθειες του 22χρονου, προτού καταλήξουν στο συμπέρασμα πως όντως πρόκειται για ρομπότ.

«Από τα ευρήματά μας φαίνεται ξεκάθαρα πως ο κ. Στεφ βρισκόταν online χωρίς διακοπή τον τελευταίο μήνα, ενώ και η συμπεριφορά του ως χρήστη του διαδικτύου ήταν καθ' όλα προβλέψιμη. Ο μέσος χρόνος απόκρισής του, σε αναφορά του ονόματος του από άλλον χρήστη (mention), ήταν λίγο κάτω από 150ms - χρόνος που μόνο ρομπότ θα μπορούσε να πετύχει» αναφέρεται στην επιστολή, στην οποία σημειώνεται επίσης πως και η οικογένεια του 22χρονου δηλώνει πεπεισμένη πως ο νεαρός είναι ρομπότ.

Πλέον ο Άλεξ Στεφ δεν λαμβάνει μισθό, έχει στερηθεί όλων των προνομίων κοινωνικής ασφάλισης και ως ρομπότ δεν υπόκειται στους νόμους περί ωραρίου, οπότε θα μπορεί να δουλεύει ως και 22 ώρες την ημέρα, με τις υπόλοιπες 2 ώρες να διατίθενται για προγραμματισμένες επισκευές και εργασίες αναβάθμισης.

Έξαλλος με την απόφαση, ο 22χρονος εξέφρασε την οργή του στο Facebook με 254 αναρτήσεις σε διάστημα 78 δευτερολέπτων, σε 187 από τις οποίες δεν χρησιμοποίησε ούτε ένα ρήμα.