Τι σημασία έχει
Clear
9°C
 

Από υπερκόπωση πάσχει ο Μάθιου Νίμιτς, δούλεψε 5 συνεχόμενες ημέρες για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια

nimitsΣε τραγική κατάσταση εθεάθη να αποχωρεί από τη χώρα μας ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον υπουργό, Νίκο Κοτζιά, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο 78χρονος διπλωμάτης, σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν χλωμός και εμφανώς καταβεβλημένος, έχοντας μάλιστα μπροστά του και το επικείμενο ταξίδι στη γείτονα χώρα, ενώ δεν έκρυβε στους συνομιλητές του πως ανυπομονούσε να ρίξει έναν καλό υπνάκο στο αεροπλάνο για να γεμίσει τις μπαταρίες του.

«Έχει να δουλέψει τόσο από το 1994. Τα τελευταία 24 χρόνια, είχε συνηθίσει να κάθεται σπίτι του και να σκέφτεται πιθανές ονομασίες, σε περίπτωση που το θέμα επανέλθει στο τραπέζι. Ο οργανισμός του δεν είχε συνηθίσει τόσο έντονη δραστηριότητα, με αποτέλεσμα οι διεργασίες των τελευταίων ημερών να τον εξουθενώσουν», σημείωνε στενός του συνεργάτης.

Σύμφωνα με τους γιατρούς μάλιστα, ο κ. Νίμιτς πάσχει από υπερκόπωση και του έχει ήδη συσταθεί ξεκούραση τουλάχιστον άλλων 10 ετών, μέχρι να αναλάβει και πάλι δράση. Το «Κουλούρι» ζήτησε ένα σύντομο σχόλιο από τον διαμεσολαβητή, ωστόσο προτίμησε να μην σπαταλήσει πολύτιμη ενέργεια μιλώντας.