Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
28°C
 

28χρονος από την Πεύκη κατέρριψε το ρεκόρ πιο σύντομου τηλεφωνήματος για «χρόνια πολλά»

phone_recordΈνα ασύλληπτο ρεκόρ κατέφερε κατάφερε να καταρρίψει ο 28χρονος Ηλίας Δρικόπουλος, φοιτητής Οικονομικών από την περιοχή της Πεύκης, ο οποίος πραγματοποίησε το πιο σύντομο καταγεγραμμένο τηλεφώνημα για «χρόνια πολλά» σε συγγενικό πρόσωπο, διάρκειας μόλις 17 δευτερολέπτων.

Ο 28χρονος, με όπλο το πείσμα του και μαζεύοντας την ψυχική αλλά και σωματική δύναμη για ένα τέτοιο εγχείρημα, κάλεσε το μεσημέρι της Κυριακής τη θεία του Ντίνα, για να της ευχηθεί για την ονομαστική της εορτή.

Με το πέρας πέντε δευτερολέπτων, ο Ηλίας είχε ήδη στείλει τις πρώτες ευχές και είχε προλάβει να απαντήσει με συντομία στην ερώτηση «τι κάνεις» και «τι κάνει η μαμά», προτού περάσει στην αντεπίθεση ευχόμενος «χρόνια πολλά» και στην 14χρονη ξαδέρφη του, Ελένη, η οποία έλειπε από το σπίτι. Από εκεί και πέρα όλα κύλησαν ομαλά και ο 28χρονος κατάφερε να κλείσει το τηλέφωνο ακριβώς στα 17", εκμεταλλευόμενος μια σύντομη παύση μεταξύ 13ου και 14ου δευτερολέπτου για να ευχηθεί και πάλι χρόνια πολλά και να αποχαιρετήσει.

Ο Δρικόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει βρεθεί ποτέ στην 10άδα της σχετικής κατάταξης, αποδεικνύοντας πως με τη σωστή προετοιμασία, πίστη και επιμονή, η ελληνική ψυχή μπορεί να τα καταφέρει με ό,τι κι αν καταπιαστεί.

Πλέον, ο 28χρονος θα μεταβεί την Παρασκευή στη Βιέννη για την απονομή του βραβείου του, σε ειδική τελετή που αναμένεται να διαρκέσει από 2,5 μέχρι 4 λεπτά. Η τελετή αναμένεται να μεταδοθεί από την ΕΡΤ, ζωντανά ή σε μαγνητοσκόπηση, αναλόγως με το πρόγραμμα των διαφημίσεων εκείνη την ώρα.