Μπορούσε και καλύτερα
Partly cloudy
22°C
 

Τις ημέρες που ο Χριστός ήταν βρέφος και καθόταν να τους ζωγραφίσουν μαζί νοσταλγεί η Παναγία

panagia000Ανάστατη και φανερά στεναχωρημένη εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες η Παναγία, καθώς σιγά-σιγά βαδίζουμε προς τα φετινά Χριστούγεννα.

Η μητέρα του Ιησού Χριστού, δεν μπορεί να κρύψει την απογοήτευση και τη δυσφορία της απ' το γεγονός πως ο μοναχογιός της ακόμη την αποφεύγει, αφού δεν θεωρεί πως είναι πρέπον για έναν Θεάνθρωπο να περνάει χρόνο με την μητέρα του, ιδιαίτερα σε δημόσια θέα. Μάλιστα, η σύζυγος του Ιωσήφ αποκάλυψε πως νοσταλγεί τις ημέρες της Βηθλεέμ, όταν ο μικρός Χριστούλης καθόταν στην αγκαλιά της για να τους ζωγραφίσουν μαζί στις αγιογραφίες.

«Το παραδέχομαι, οι μέρες που είχα τον μικρό να τρέχει συνέχεια μέσα στα πόδια μου, μου έχουν λείψει. Κάποτε καθόταν με τις ώρες στην αγκαλιά μου και τον έπαιρνα γλυκά ο ύπνος όσο μας ζωγράφιζαν. Μετά μεγάλωσε, άφησε μαλλί και μούσια κι άρχισε να κάνει παρέα με τους φίλους του, ξεχνώντας εντελώς την μητέρα του. Το περίμενα, αυτή είναι η μοίρα της μητέρας, όμως δεν μπορώ να πω ότι δεν στεναχωριέμαι», μας λέει η Παναγία και συνεχίζει:

«Πλέον τόσες χιλιάδες χρόνια μετά, κι ενώ στον Παράδεισο βρισκόμαστε χιλιάδες μέτρα μακριά από ζωγράφους και φωτογράφους, τουλάχιστον ζωντανούς, ο Ιησούς συνεχίζει να με αποφεύγει. Μόνο σε γενέθλια, γιορτές και κάθε Πάσχα με θυμάται, απλά για μερικές αναμνηστικές πόζες. Μόλις πάω να του χαϊδέψω λίγο το φωτοστέφανο όμως, αμέσως τρέχει».

Κλείνοντας, η Παναγία δεν έκρυψε πως εξετάζει το ενδεχόμενο υιοθέτησης ενός παιδιού, συζητώντας με τον Θεό και τον Άγιο Πέτρο τις φυσικές και νομικές προεκτάσεις μιας τέτοιας ενέργειας.