Σαν να χέζεις ανάποδα
Partly sunny
25°C
 

Σε τροχιά γύρω από τον ελληνικό δορυφόρο θα τεθεί ο Νίκος Παππάς

pappasΕπίσημη επίσκεψη στον ελληνικό δορυφόρο Hellas Sat 3 θα πραγματοποιήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στις ΗΠΑ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, προκειμένου να εγκαινιάσει επισήμως τη λειτουργία του.

Ο κ. Παππάς, συνοδευόμενος από στελέχη της νεοσύστατης Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, θα εκτοξευθεί από το ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτείων και εντός λίγων λεπτών θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο υπουργός θα κόψει την κόκκινη κορδέλα εκμεταλλευόμενος τη βαρυτική έλξη του δορυφόρου, ενώ αναμένεται να απευθύνει χαιρετισμό προς τον ελληνικό λαό και την ομογένεια, ο οποίος θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ. Τον αγιασμό θα τελέσει ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος που θα είναι επίσης παρών.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο των συναντήσεων στην Ουάσινγκτον, ο Νίκος Παππάς μίλησε και για το επερχόμενο ταξίδι του έξω από τη στρατόσφαιρα, τονίζοντας πως «από αύριο η Ελλάδα γυρίζει και επισήμως σελίδα, σε ό,τι αφορά στην πολιτική της για την αξιοποίηση του διαστήματος» ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη κυβέρνηση της μνημονιακής εποχής που στρέφεται στην εξωστρέφεια και ξεπερνά τα στενά σύνορα της χώρας.

Με την επιστροφή του από τον Hellas Sat, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αφού προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας, εν συνεχεία θα μεταβεί στο πάρκο κεραιών στον Υμηττό για να βολιδοσκοπήσει το τοπίο ενόψει του νέου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.