Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
22°C
 

Ειλικρινής τρομοκράτης παραδέχτηκε στην αίτηση για βίζα ότι σκοπεύει να εμπλακεί σε τρομοκρατική ενέργεια

Θύμα της ειλικρίνειάς του έπεσε για ακόμη μια φορά ο Ρασίντ Αλ Γουάσερ από το Ιράκ, ο οποίος σκόπευε να ταξιδέψει στις Η.Π.Α. τον ερχόμενο Μάρτιο με σκοπό να εμπλακεί σε τρομοκρατικό χτύπημα στην Νέα Υόρκη.

Ο 22χρονος Ιρανικός, μέλος του ISIS, συμπλήρωνε την αίτηση για την απόκτηση του ESTA, όταν έφτασε στην κρίσιμη ερώτηση σχετικά με το αν «σκοπεύει να εμπλακεί ή έχει εμπλακεί σε τρομοκρατική πράξη, κατασκοπεία, σαμποτάζ ή γενοκτονία».

Ως φανατικός υπέρμαχος, τόσο του Αλάχ, όσο όμως και της αλήθειας, ο Ρασίντ απάντησε καταφατικά, γεγονός που προκάλεσε την απόρριψη της αίτησής του. «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν εκτιμούν την ειλικρίνειά μου. Θα προτιμούσαν να απαντήσω ψέμματα και μετά να τους ανατινάξω; Αυτό δεν θα ήταν μεγαλύτερη προδοσία;», σχολίαζε εμφανώς απογοητευμένος ο νεαρός.

Πλέον, μένει να δούμε αν οι αρχές σκοπεύουν να επανεξετάσουν την αίτηση του Ρασίντ, με τον ίδιο να υπόσχεται πως τουλάχιστον δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε κατασκοπεία, σαμποτάζ ή γενοκτονία. Το «Κουλούρι» παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.