2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly cloudy
11°C
 

Υπάρχει σπουδαιότερο μάθημα για τα μικρά παιδιά απ' το να μάθουν να αντέχουν το κρύο;

Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες κριτική από τα παπαγαλάκια της αντιπολίτευσης, επειδή αποφασίσαμε για λόγους υγιεινής να παραμένουν ανοιχτά για 10 λεπτά σε κάθε σχολική ώρα τα παράθυρα των αιθουσών, ενόψει της επιστροφής των μαθητών του νηπιαγωγείου και του δημοτικού στα θρανία.

Τι άλλο θα ακούσουμε πραγματικά; Σκοπός του σχολείου, είναι η γενικότερη παροχή παιδείας και όχι μόνο η εκπαίδευση. Και αλήθεια, υπάρχει σπουδαιότερο μάθημα, απ' το να μάθει η νέα γενιά, το μέλλον της χώρας μας, να αποδίδει κάτω από αντίξοες συνθήκες;

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και οι παππούδες μας, στο κρυφό σχολειό, έπαιρναν τα γράμματα στο σκοτάδι και την παγωνιά με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής. Και αντιδράτε εσείς τώρα για 10 λεπτά την ώρα στο κρύο; Ας σοβαρευτούμε.

Στη χειρότερη, μπορείτε πάντα να βάλετε λίγο κονιάκ στο παγουρίνο των μικρών και να παραμείνουν έτσι ζεστά και κυρίως καλοδιάθετα. Καλή επιστροφή στα θρανία!


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.