Σε βλέπουμε
Mostly cloudy
31°C
 

Πώς έμπλεξα με τα ναρκωτικά και ο γολγοθάς της απεξάρτησης

misspiggyΑπό τα 17 είχα ξεκινήσει να κάνω «κακές» παρέες. Ξεκίνησα να βγαίνω, να πίνω, να κυλιέμαι σε λάσπες όπου έβρισκα, και δυστυχώς κατέληξα να κάνω χρήση ναρκωτικών. Έπρεπε να «μείνω» σε αυτή την παρέα, γιατί ένιωθα τότε πως ήταν οι μόνοι που με καταλάβαιναν και με αγαπούσαν.

Ξεκίνησα στα 19 με αλκοόλ και «μαύρο», έπειτα προχώρησα στα σκληρά. Ορισμένοι φίλοι από το Sesame Street έχουν εθισμό στα μπισκότα, άλλα μάπετς αγαπούν τα περιστέρια μανιωδώς. Στα 29 μου εγώ πέρασα στην ηρωίνη. Είχα πιάσει πάτο. Δεν μπορούσα να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου στο Muppet Show. Βρέθηκα στον δρόμο, μετά στη φυλακή.

Μέχρι που μια μέρα ανακάλυψα πως είμαι έγκυος. Ήταν κάτι που με συντάραξε. Σαν κάτι να άλλαξε μέσα μου. Στο σώμα μου και το μυαλό μου. Ένα παιδί. Ένα παιδί δικό μου και του Κέρμιτ. Τα ναρκωτικά θα επηρέαζαν αρνητικά το παιδί. Αν δεν μπορούσα να ανταποκριθώ, το παιδί θα μεγάλωνε με την πεθερά μου ανάμεσα σε 17 βατράχια.

Έπρεπε να σταματήσω. Τώρα η ζωή μου άλλαζε. Τώρα αντί για αδιέξοδο, έβλεπα μπροστά μου μια ζωή διαφορετική. Μια ζωή όμορφη μαζί με τον Κέρμιτ και το παιδί μας.

Δεν έχω ακουμπήσει ναρκωτικά από την αρχή του χρόνου… Το να κόψω την ηρωίνη ήταν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Η κοκαΐνη ήταν πολύ ευκολότερη. Ιδιαίτερα βοήθησε ο αδερφικός μου φίλος ο Φόζι Μπερ, αλλά αν δεν θέλεις εσύ να ξεκόψεις, δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανένας. Όλη η δουλειά πρέπει να γίνει στο ψυχολογικό επίπεδο. Εύχομαι κανένα μάπετ, και κανένας άνθρωπος να μην μπλέξει με τα ναρκωτικά, και καλή δύναμη σε όσους θέλουν να προσπαθήσουν να τα κόψουν.