Σχετικά είναι όλα
Mostly cloudy
11°C
 

Κανένα πρόβλημα, κι εγώ συνήθως δεν θυμάμαι τι έχει πει ο Τσίπρας και τι ο Μητσοτάκης

montesquieu_note_14Διαβάζω αυτά που γράφετε εκεί στην Ελλάδα, για δήθεν επική «γκάφα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, επειδή είπε ότι για τη διάκριση των εξουσιών μίλησε ο Ρουσώ κι όχι εγώ.

Εντάξει ρε παιδιά, πώς κάνετε έτσι; Καταρχάς, με τον Ζαν-Ζακ βρισκόμασταν στα καπηλειά του Παρισιού πολύ συχνά, κι έχοντας πιει μερικά ποτήρια κρασί παραπάνω, ανταλλάσσαμε απόψεις για την εξουσία, την κοινωνία, τη δημοκρατία, τις τέχνες και τη φιλοσοφία. Νομίζετε θυμόμαστε τι είπε ο μικρός και τι εγώ;

Έτσι κι αλλιώς, όλους μαζί μας διδάσκουν στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, που να μην μπερδεύεστε; Στο κάτω-κάτω της γραφής, και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, κι εγώ συχνά μπερδεύω αυτά που έχει πει ο Μητσοτάκης μ΄αυτά που είπε ο Τσίπρας.

Φόροι, μνημόνια, πολιτικές λιτότητας, σύνταγμα, κριτική, εισφορές. Μία τα λέει ο ένας, μία ο άλλος. Το ένα εξάμηνο μιλάει για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ο Τσίπρας και το άλλο ο Κυριάκος. Τη μία τα βάζει με τους εταίρους ο Μητσοτάκης, την επόμενη ο Αλέξης. Πού να τα θυμάμαι κι εγώ;

Επομένως, καμία παρεξήγηση. Μου αρκεί που με αναφέρετε και με ξέρετε στο κτίριο του ελληνικού κοινοβουλίου και δεν νομίζετε ότι είμαι αριστερό μπακ της Νανσί.